Smuka na Pohorju tudi ta vikend, a ne bodo še v pogonu vse naprave

Po uspešnem startu v novo smučarsko sezono minuli vikend bodo na Areškem Pohorju v petek, 2. decembra, pričele redno obratovati vlečnice Areh, Ruška, Cojzarica in Žigart.

Zaradi dodatne pošiljke naravnega snega pa bodo nato v soboto in nedeljo, 3. in 4. decembra, v pogonu tudi sedežnica Stolp ter vlečnici Videc in Partizanka. Prav tako bosta čez vikend za smučarje in sankače na Mariborskem Pohorju delovala trakova Bejbika 1 in 2, medtem ko bosta v petek na voljo le sankačem, so sporočili iz Javnega holdinga Maribor.

Cene so zaenkrat še znižane

Kljub odprtju dodatnih prog in povečanju obsega obratovanja čez vikend cene dnevnih smučarskih vozovnic za smučišča v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine JHMB še ostajajo znižane; tako bo ves konec tedna dnevna vozovnica za odrasle stala 23 EUR, za mladino, študente in seniorje 20 EUR, za otroke 14 EUR in enako za invalide.

Krožna kabinska žičnica bo v soboto in nedeljo od 8.45 do 16. ure krožila neprekinjeno, od petka pa bo z Bellevueja na Areh vozil smučarski avtobus. Aktualne informacije o obratovanju žičnic in smučišč so dostopne na povezavi na spletni strani Visit Pohorje.

“Zaradi gneče na parkirišču Areh in v duhu trajnostne mobilnosti ter zmanjševanja obremenitev okolja smučarjem in ostalim obiskovalcem priporočamo varno in udobno uporabo mestnega avtobusnega prometa, krožne kabinske žičnice in smučarskega avtobusa. Vožnja z avtobusom od Bellevueja do Areha traja le 15 minut in omogoča brezskrben dostop do smučišč brez iskanja prostih parkirnih mest, tako da se lahko obiskovalci takoj prepustijo smučarskim užitkom,” še zapišejo.

Oddaj komentar