V Domu pod gorco potrjeno okuženi s covid-19 tudi zaposleni

FOTO: Dom pod gorco/Facebook

Kot smo na našem portalu že poročali, so včeraj zabeležili prvo okužbo pri stanovalcih Doma pod gorco.

Danes je Gregor Žigon sporočil, da nove okužbe med stanovalci ni: “Včeraj smo vam že sporočili, da je prišlo pri stanovalki do okužbe covid-19. Na podlagi tega smo takoj poostrili ukrepe (vzpostavili sivo cono na drugi etaži doma in pripravili rdečo cono), 40 stanovalcem smo že včeraj odvzeli brise. Veseli smo, da so vsi brisi negativni.”

Izvor vdora virusa ni znan

Prav tako so odvzeli brise 29 zaposlenim od katerih pa so žal 3 osebe pozitivne, zapiše Žigon: “Izvor vdora virusa še ni znan, zato vas prosim, da ne obsojamo zaposlenih, saj je inkubacijska doba lahko tudi do 14 dni. Še posebej potrebujemo v tej situaciji podporo iz vaše strani. Drugi test bo vsem stanovalcem sive cone in zaposlenim odvzet v petek. O rezultatih drugega testa vas obvestimo.”

Stanovalci prve in tretje etaže so prav tako preventivno omejeni na svoje sobe, izjema so stanovalci enote spominčica. Vsi stanovalci se dobro počutijo. Sprotno jih obveščajo o ukrepih in situaciji doma: “Prosimo vas, da do nadaljnjega ne prinašate stvari za stanovalce, izjema so res nujno potrebne stvari (zdravila ortopedski pripomočki ipd.). Le te naj bodo v originalni embalaži, opremljeni z nalepko (ime in priimek stanovalca).”

Za stanovalce bo dobro poskrbljeno 

V tem času bodo še posebej pozorni, da bodo stanovalci dobili več sadja in sladkih dobrot iz njihove strani.

Gepostet von Dom pod gorco am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Direktor Gregor Žigon je na koncu sporočila še zapisal, da, če želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, vas prosijo, da pokličete etažne medicinske sestre na telefonske številke: “041-678-893 – pritličje, 041-712-382 – 1. etaža, 041-446-720 – 2. etaža, 041-421-587 – 3. etaža. Glede na situacijo vas iskreno prosimo, da kličete le če je res nujno. Vse nujne informacije v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja vas bomo obveščali iz naše strani. Za vaše najdražje bomo naredili vse kar je v naši moči. V prihodnjih dneh bomo poskusili vzpostaviti tudi videoklice.”

Oddaj komentar