Rezultati ankete: Ljudje se zaradi pogoja PCT odločajo, v katero trgovino po živila

Slika je simbolična

Ob uvedbi obveznega izpolnjevanja pogoja PCT pri obisku prodajaln in trgovskih centrov smo na našem portalu objavili anketo “Ali boste zaradi pogojev PCT izbirali, v katero trgovino po živila?”. Kar 60 odstotkov sodelujočih je odgovorilo, da bodo.

60 odstotkov sodelujočih oziroma 652 se je tako odločilo za odgovor Da. Ti naj bi zdaj premislili, v katero trgovino bodo hodili po živila. Predvsem zaradi tega, ker za samostojne prodajalne, kjer imajo živila, ne bo treba izpolnjevati pogoja PCT. Torej prebolevnost, cepljenje ali testiranje.  V trgovine z živili, ki so del trgovskih centrov, pa smejo tisti, ki ta pogoj izpolnjujejo.

Da ne bodo izbirali, je odgovorilo 184 sodelujočih ali 17 odstotkov sodelujočih. Precej manj torej od zgoraj omenjenih. En glas manj, a še vedno isti odstotni delež je takih, ki jim je vseeno, saj že izpolnjujejo pogoj PCT. Pet odstotkov ali 57 sodelujočih pa je odgovorilo, da bodo drugi zanje hodili v trgovino. En sam odstotek ali devet oseb pa se je odločilo, da bodo poskrbeli za izpolnjevanje pogoja PCT.

Vsekakor pa so v teh dneh ljudje različno sprejemali, da morajo pred vhodom v trgovske centre pokazati dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. Ponekod precej neradi, nekateri brez težav. Sicer pa so na družbenih omrežjih zapisovali tudi svoje izkušnje. Ne samo v prodajalnah in trgovskih centrih, ampak tudi v gostinskih lokalih in v uradih, na delovnih mestih in drugod.

Nova anketa na portalu

V naši novi anketi sprašujemo ravno po tem: Ali ste imeli pri preverjanju pogoja PCT kakšne težave.

ANKETA

Ali ste imeli pri preverjanju pogoja PCT kakšne težave?

  • Ne. (50%, 142 glasov)
  • Da. (27%, 78 glasov)
  • Niso preverili, ali imam izpolnjen pogoj PCT. (23%, 64 glasov)

Glasovi: 284

Oddaj komentar