Počivalšek o odhodu poslancev SMC: “Ugotovili so, da nimajo podpore za svoje poglede”

Zdravko Počivalšek

Po navedbah prvaka SMC Zdravka Počivalška so trije poslanci SMC na seji sveta SMC ugotovili, da nimajo podpore za svoje poglede, zato so se odločili, da svojo politično pot nadaljujejo v opoziciji. To na prvi pogled lahko izgleda kot izguba, na dolgi rok pa je za SMC in Slovenijo pomembneje to, da celotna ekipa vesla v isto smer, meni Počivalšek.

Dosedanja vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga, predsednik DZ in podpredsednik SMC Igor Zorčič ter poslanec SMC Branislav Rajić naj bi danes po neuradnih informacijah zapustili poslanske vrste SMC in s poslancem Jurijem Lepom, ki je zapustil poslansko skupino DeSUS, začeli postopek ustanavljanja poslanske skupine nepovezanih poslancev.

Novi vodja poslanske skupine Gregor Perič

Pet poslancev SMC je za novega vodjo poslanske skupine danes izvolilo Gregorja Periča, za namestnico pa Mojco Žnidarič, kar je po ocenah Počivalška nov korak h konsolidaciji SMC.

“Za SMC je peklensko leto. Potem ko smo pred letom dni ob začetku epidemije Sloveniji zagotovili stabilno vlado, smo postali glavna tarča ulične in medijske kampanje za rušenje te koalicije. Takega pritiska seveda ni lahko zdržati,” je ugotavljal Počivalšek v zapisu na Facebooku.

Pomembno da celotna ekipa vesla v isto smer

Nekateri poslanci so imeli po njegovih navedbah že dalj časa različne poglede na delovanje vlade in na prihodnost stranke, a so se na koncu vedno poenotili in nadaljevali z izvajanjem našega programa. “Trije poslanci so na zadnji seji sveta SMC ugotovili, da nimajo podpore za svoje poglede, zato so se odločili, da svojo politično pot nadaljujejo v opoziciji,” je dodal.

Na dolgi rok je po Počivalškovem mnenju pomembneje to, da v zapletenih mesecih pred njimi celotna ekipa vesla v isto smer. Dodal je, da so se razmerja v poslanski skupini in v parlamentu razčistila, zato bo lažje nadaljevati z delom. Verjame tudi, da so na začetku nove rasti stranke in nove izgradnje liberalnega centra.

Vidijo več razvojnega potenciala s sedanjimi partnerji 

Kot je napovedal, se bodo v prihodnjih dneh s partnerji pogovorili o spremembah, ki bodo sledile novi situaciji. Ponovno je poudaril, da je SMC kot stranka liberalnega centra pokazala, da lahko povezuje in sodeluje z različnimi partnerji vsem razlikam navkljub.

Počivalšek je izpostavil prizadevanje za razvoj vseh regij in premagovanje epidemije ter njenih ekonomskih posledic. Za izvajanje tega programa ima SMC po ocenah predsednika naslednjo izbiro: “Ali za razvoj sodelujemo s SDS ali z Levico. To je realnost naše politike in danes vidimo več razvojnega potenciala s sedanjimi partnerji kot s trenutno levo opozicijo.”

Kot je navedel, ga številni predstavniki gospodarstva opogumljajo, naj nadaljujemo z njihovim delom, ki da prinaša konkretne rezultate.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar