Osnovnošolca v prometni nesreči izgubila očeta, zanju dobrodelno na pohod

Pred tremi leti je v prometni nesreči umrl oče dveh otrok, 11-letne punčke in 13-letnega dečka. Bil je samohranilec, saj jih je mama zapustila. V društvu Na noge povedo, da sta po smrti očeta otroka k sebi vzela dedek in babica, ki živita v majhnem stanovanju stanovanjskega sklada.

»Živijo s skromno dedkovo pokojnino, zato jim preživetje iz meseca v mesec predstavlja veliko težavo. Deklica bi rada obiskovala tudi folkloro, fant pa karate, a kaj, ko je denarja komaj, komaj za preživetje. Radi bi si vsaj malo uredili stanovanje in otrokoma ob vsej tej žalosti omogočili kolikor toliko normalno življenje,« pojasnijo v društvu.

Odpravite se na pohod do Svetega Urbana

Če jim želite pomagati se lahko danes ali jutri odpravite na pohod do Svetega Urbana. Na vrhu Urbana se fotografirate in pošljete fotografijo (lahko skupinsko) z imeni in priimki pohodnikov na info@nanoge.si. Humanitarni prispevek je najmanj en evro po osebi, vsak lahko prispeva po svojih možnostih na več načinov. Vsi, ki pošljejo svoje fotografije in dokazilo o darovanju, sodelujejo v nagradnem žrebanju. Prijavite se TUKAJ.

FOTO: Na Noge

Darujete lahko tudi vi

Sodelujete lahko na tri načine. Pošljite SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 (s tem darujete 5 eur). Darujete sodelavkam Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici v soboto, 20. februarja, in v nedeljo, 21.februarja, med 8.30-10.00.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na: Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d., Referenca, sklic: SI00 291450, namen nakazila: NA NOGE, koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Oddaj komentar