Ogorčeni pacient napisal seznam specialistov

Kaj torej preostane meni pacientu, kot da se sam podam v iskanje parodontologov na spletu ali pa pokliče svoje zobozdravnike, če imajo kontakte omenjenih specialistov“, je v pismu zapisal ogorčeni pacient, ki mu na Zavodu za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) očitno niso dali informacij, ko se je želel naročiti na pregled.

Pred približno mesecem dni smo že poročali o ogorčenem pacientu, ki je takrat Sindikat zobozdravnikov Slovenije (DENS) opozoril na ignoranco ZZZS. S tokratnim pismom je pri njih iskal podporo že drugič. “Tokrat je pacient sam naredil spisek vseh parodontologov, saj na straneh ZZZS slednjega nimajo, kljub temu, da imajo vse podatke o parodontologih v Sloveniji in celo zaposlene ljudi, ki spremljajo poročila o čakalnih dobah,” je v sporočilu za javnost zapisala predsednica DENSa Alenka Krabonja. V sindikatu menijo, da je pacient izpostavil ključno težavo: kako je mogoče da državni ZZZS pacientom ne ponudi niti spiska parodontologov, da bi se lahko ljudje prijavili, niti besede o čakalnih dobah, s katero so pacienti soočeni.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

“Katastrofalno stanje za paciente na področju parodontologije”

Tako se glasi naslov pacientovega pisma, v katerem opisuje zapleten postopek “misije nemogoče”.
S prvo težavo, ki se sreča pacient v Sloveniji je popolnoma neurejen in popolnoma pomanjkljiv naslovnik parodontologov na spletni strani Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije – ZZZS. Tam imajo namreč spisek parodontologov samo za: Maribor, Gornjo Radgono in Celje. Ostalih parodontologov na uradnih spletnih straneh ZZZS ni, čeprav o čakalnih dobah imajo na ZZZS zaposlena dva človeka, ki sprejemata informacije o tem. O tem kaj delata ni jasno?!!!” Celotno pismo si lahko preberete spodaj.

seznam-parodontologov-prvi-del-522x480 seznam-parodontologov-drugi-del-525x480

ZZZS-ju ponudil brezplačni seznam
Kar očitno niso zmogli v državni instituciji, je zmogel pacient. Zapisal je seznam parodontologov v Sloveniji in ga brezplačno ponudil v uporabo ter celo objavo na straneh ZZZS-ja. Pravi, da jim avtorskih pravic ne bo računal. Spodaj objavljamo celoten seznam.

Oddaj komentar