Nekdanja kineziologinja Ilke Štuhec k avstrijskim smukačicam

Vir: youtube

Kineziologinja Anja Šešum, ki je štiri leta skrbela za Ilko Štuhec in bila njena tesna sodelavka, se po razhodu z dvakratno svetovno prvakinjo seli v avstrijsko žensko smukaško ekipo, najmočnejšo ekipo na svetu.

Štuhčeva je namreč na novinarski konferenci, po poškodbi na smuku v Crans Montani, novinarje presenetila z novico, da se razhaja s trenerjem Grego Koštomajem in Anjo Šešum, ki je skrbela za fizično pripravo Štuhčeve. Koštomaj naj bi prevzel slovensko moško ekipo za hitre discipline, a morajo to na Smučarski zvezi Slovenije še potrditi, Šešumova pa je nove izzive našla v Avstriji.
“Začela sem delati s športniki iz drugih panog, moje naloge so bile raznovrstne – od vračanja po poškodbi do kondicijske priprave in terapij. Udeležila sem se tudi nekaterih seminarjev. Nisem si vzela prostega časa, ampak se zakopala v delo in izobraževanje,” je za Delo o izzivih po prekinitvi sodelovanja s Štuhčevo povedala Šešumova, ki se spogleduje tudi s sodelovanjem z mariborskimi veslači, kjer je nekoč sama trenirala.
O sodelovanju z Avstrijci, kjer bo namesto z eno delala s sedmimi tekmovalkami, pa pravi: “Seveda si vesel takšne priložnosti, ampak to še nič ne pomeni. Zdaj šele prihaja čas, ko se moram dokazati. Zato odhajam na prvi trening z dekleti s pozitivno tremo. Prehod iz majhne ekipe v veliko bo največji izziv. Dela bo veliko, kar pa mi nikoli predstavljalo težav, rada imam svojo službo in rada delam.”

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar