Kacin: 10. avgust skrajni datum za pravočasno cepljenje dijakov

FOTO: UKOM

O dopolnjeni strategiji cepljenja in aktualnih novih ukrepih je spregovoril tudi državni sekretar Jelko Kacin.

Povedal je, da osnovni cilj strategije še naprej ostaja zmanjšati umrljivost zaradi COVID-19, izboljšati zdravje prebivalstva s preprečevanjem težkega poteka koronavirusne bolezni pri posameznikih in razbremeniti zdravstveni sistem, hkrati pa želi država na ta način omogočiti ponoven zagon gospodarstva in ponovno vzpostaviti izobraževanje, promet, dejavnosti v kulturi ter socialno življenje in ostale aktivnosti, ki so bile zaradi krize omejene.

V okviru posodobljene strategije je obsežne naloge in ukrepe je dobilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki mora takoj pričeti z aktivnostmi za promocijo cepljenja v skupinah študentov, dijakov, učencev in zaposlenih na tem polju, z namenom čim bolj nemotenega izvajanja učnega procesa v naslednjem šolskem in študijskem letu.

V odgovoru na novinarsko vprašanje je Kacin poudaril, da je 10. avgust tisti zadnji dan, ko je glede na časovne okvire doseganja zaščite po cepljenju, to še moč doseči.

Podobno nalogo ima ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki mora izvesti dodatne aktivnosti za promocijo cepljenja med zaposlenimi in oskrbovanci v institucionalnem in neinstitucionalnem varstvu starejših, ki še niso bili cepljeni.

Oddaj komentar