Mestna blagajna kmalu na glavni avtobusni postaji

Na Mestni občini Maribor so se po treh letih sodelovanja z Delavsko hranilnico, ki je prevzela delo mestne blagajne, odločili, da bo mestno blagajno ponovno prevzelo javno podjetje. Pred tremi leti je bila to Snaga, zdaj naj bi bil to Marprom, če bodo mestni svetniki na ponedeljkovi seji mestnega sveta to potrdili. Izkazalo se je namreč, da bančna ponudba ni več tako ugodna, kot je bila pred leti. Mestna blagajna bi od sredine februarja bila na glavni avtobusni postaji.

Jeseni je Mestna občina Maribor opravila pri bankah poizvedovanje po cenah storitve, ponudbo pa je oddala le Pošta Slovenije, a še višjo od Delavske hranilnice. Hkrati pa so naredili pri Marpromu tudi izračun, koliko bi stalo javna podjetja, če bi mestna blagajna bila Marpromova. Izkazalo se je, da bi bile cene za javna podjetja izdatno nižje. Mateja Cekič, pomočnica direktorja mestne uprave, je ob predstavitvi teme pred sejo mestnega sveta povedala, da ob odločitvi, da bo Marprom prevzel storitve mestne blagajne, pričakujejo manjše stroške, obenem pa, da bodo meščani imeli več zanimanja za tak način plačevanja položnic javnih podjetij, saj je zanje to ceneje.

Delavska hranilnica ima sicer sklenjeno pogodbo do začetka februarja. Po tem pa bi mestno blagajno preselili na glavno avtobusno postajo.

Oddaj komentar