Mariborski župan bo danes gostil predsednika DZ ter dva ministra

Dejan Židan, preds. DZ. Vir: Državni zbor

Mariborski župan Saša Arsenovič bo danes gostil predsednika DZ Dejana Židana ter ministra za kulturo Zorana Pozniča in ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala. Osrednja tema srečanja z ministroma bo po navedbah občine projekt prenove Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu.

Vsi trije gostje so predstavniki stranke SD, iz katere prihaja tudi pred kratkim imenovana četrta podžupanja Maribora Alenka Iskra. Stranka, ki ima v 45-članskem mariborskem mestnem svetu dva sedeža, je pomembna koalicijska partnerica župana Arsenoviča, ki je sicer na volitvah nastopil kot županski kandidat SMC.

Namen srečanja Židana z Arsenovičem je po napovedih službe DZ za odnose z javnostmi dogovor o možnosti organiziranja nekaterih mednarodnih dogodkov državnega zbora v Mariboru.

Z ministroma Pozničem in Pikalom pa naj bi župan govoril predvsem o reševanju prostorske problematike osrednje enote Mariborske knjižnice, ki že leta čaka na rešitev. Arsenovič pri reševanju tega problema pričakuje pomoč države. Ta je v preteklosti že obljubila sofinanciranje izgradnje nove knjižnice, a je zaenkrat ostalo le pri besedah.

Medtem ko je prejšnji župan Andrej Fištravec zagovarjal selitev knjižnice na drugo lokacijo, zdajšnji župan meni, da jo je treba ohraniti na Rotovškem trgu. Za to možnost je bila pred desetimi leti izdelana arhitekturna rešitev, a bi bilo za njeno uresničitev potrebnih okoli 22 milijonov evrov, česar občinski proračun ni in še vedno ne prenese. Arsenovičeva ekipa je zdaj ta projekt “optimizirala” in po besedah župana računa, da bi ga lahko izvedli ceneje.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar