V Mariboru invalidom prijazen Športni park

V Športnem parku Študentskih domov Univerze v Mariboru so danes – kljub dežju – uradno odprli in preizkusili nadgrajen “fitnes na prostem”. Lani postavljenemu so dodali 4 nove naprave, prilagojene tudi za invalide oz. gibalno ovirane osebe. Bili so jih izjemno veseli.

V Športnem parku so odslej na voljo tudi: letvenik, drog, slackline in telovadna klop za izvajanje trebušnjakov. Skupno številno vseh naprav pa je tako naraslo na kar 19. Z vadbenimi površinami na prostem in z vsem dostopno »Street workout« opremo želijo stanovalcem študentskih domov in ostalim študentom Univerze v Mariboru omogočili še aktivnejše preživljanje prostega časa in jih hkrati spodbujali k pozitivnemu odnosu do zdravega načina življenja.

lidija-divjak-mirnik-igor-ticar

»Velik odziv stanovalcev študentskih domov, študentov Univerze v Mariboru in ostalih zainteresiranih občanov mesta Maribor nas je vzpodbudil, da smo fitnes razširili z novo vadbeno površino in jo opremili tudi z nekaterimi napravami, ki so prilagojene za vadbo gibalno oviranih oseb«, je med drugim poudarila direktorica Študentskih domov UM Lidija Divjak Mirnik. Športni park Študentskih domov je tako bogatejši za še 155 m2 površine. Vrednost investicije letošnje nadgradnje je znašala 37.966,72 evrov evrov, pri čemer so dobili 11.273,00 evrov sofinanciranja od Fundacije za šport.

studentka-v-fitnesu-na-prostem

Veselje ob odpiranju novih športnih površin, pa je izrazil tudi rektor Univerze v Mariboru, Igor Tičar: “Opažam, da je telesna vzgoja vse bolj odmaknjena iz rednih programov, kar mislim, da je slabo, zato to, kar imajo sedaj Študentski domovi smatram kot nekaj zelo pozitivnega. Študentom Univerze v Mariboru bomo tako omogočili, da svoj prosti čas združijo z zdravim načinom življenja, ki se odraža v splošnem dobrem počutju in posledično boljši pripravljenosti za opravljanje študijskih obveznosti.«

Od jutrišnjega dne (5.10.2016) pa vse do konca leta bodo v Športnem parku potekale tudi vodene vadbe, in iscer dvakrat tedensko: ob sredah od 16h do 18h ter ob petkih od 17h do 19h.

Oddaj komentar