Jelka Vrečko dala odpoved na Mestni občini Maribor

Po naših informacijah, je Jelka Vrečko, vodja Kabineta župana, zaključila delovno razmerje na Mestni občini Maribor. To je za naš medij tudi potrdila.

Kot smo že poročali, je Jelka Vrečko ena najbolje plačanih na Mestni občini Maribor. V času epidemije marca 2020 je njena plača dosegla v bruto znesku kar 6.198,05 evra. Od tega je slabih 700 evrov dodatka za stalno pripravljenost in 600 evrov dodatka za povečan obseg dela.

Članek “Jelka Vrečko z višjo plačo kot Janez Janša, z dodatki presegla 6.000 EUR”, na voljo na tej povezavi.

Je njeni odpovedi botrovalo naše raziskovanje o neprimernem obnašanju? “Že dlje časa smo morali prenašati neprimerno vedenje vodje kabineta Jelke Vrečko, doživljale smo celo besede, kot so “tu bi bilo treba koga ustreliti” in tako dalje,” nam je nelagodno razlagala uslužbenka iz kabineta župana Saše Arsenoviča, ki želi biti neimenovana, saj se boji za službo, dokler ne najde nove. Več v članku “V kabinetu župana Saše Arsenoviča nevzdržno.

Gre le za manever?

Gre pri vsem skupaj morebiti le za manever, s katerim se želijo na Mestni občini Maribor izogniti predaji dokumentov javnega značaja, ki smo jih v uredništvu zahtevali, vezano na pritožbe uslužbencev nad obnašanjem zaposlenih v županovem kabinetu?

Vprašanja, če je Jelka Vrečko podala odpoved, smo poslali tudi na Mestno občino Maribor, nanje v zahtevanem roku niso odgovorili.

Vprašanja o njenem delovnem razmerju smo poslali tudi Jelki Vrečko, ki je za Lokalec.si pojasnila: Da, drži da sem dala odpoved delovnega razmerja. Odločitev sem sprejela z razlogom, da se po intenzivnih letih dela v kabinetu župana podam novim osebnim, delovnim in strokovnim izzivom naproti. Svoje delo sem z odličnimi sodelavci sicer opravljala z veseljem in ponosom. Bilo mi je v čast služiti mojemu mestu Maribor.”

Oddaj komentar