Mariborski študentje bodo izdelovali okraske za dobrodelne namene

Klub mariborskih študentov v sredo, 19. decembra 2018, pripravlja božično delavnico, kjer bodo izdelovali božične kreacije, ki se bodo naslednji dan, v četrtek 20. decembra 2018, ponujali v zameno za dobrodelne prispevke, katere bodo namenili za Sofijine terapije.December je praznični mesec, ko se ob večerih zberemo v krogu družine, skupaj preživljamo proste ure, ustvarjamo in se obdarujemo. Je pa tudi čas, ko si vzamemo minuto za druge. Naj bodo to sorodniki, znanci ali nekdo, ki ga srečamo na ulici. Veličina človeka se vidi v tem, ko je kaj pripravljen narediti za nekoga in nič ne pričakuje v zameno.
Utrinek pravljice je dogodek, ki ga Klub mariborskih študentov izvaja že četrto leto zapored.

Okraske prodajali za dobrodelne namene

V sredo, 19. decembra bo potekala delavnica na kateri bodo izdelovali praznične okraske in jih drugi dan, 20. decembra, na stojnici pred Pisarno, ponujali v zameno za prostovoljne
prispevke. Letos bodo prostovoljna sredstva namenili Sofiji Šauperl. Sedem in pol letna deklica ima diagnosticirano težjo obliko avtizma in motnjo v duševnem razvoju. V družini je zaposlen samo oče in dekličine terapije, ki se izvajajo v Mariboru preko Inštitutu za avtizem v Ljubljani, terjajo precej tega zaslužka. Hkrati so te terapije tudi za starše, da jih naučijo kako delati z otroci in jih naučiti samostojnosti. Terapije pomagajo tako deklici in družini, da zaživijo bolj samostojno življenje.

Tako se lahko pridružite mariborskim študentom na Božičkovih delavnicah za izdelovanje božičnih okraskov ali naslednji dan na stojnici Bela dežela, kjer vas bodo čakali sladki prigrizki, topli napitki, zabavne aktivnosti za otroke in veliko čudovitih ročno narejenih božičnih izdelkov, ki si jih boste za simbolično ceno lahko odnesli domov.

Oddaj komentar