Odpadke, ki bodo nastali zaradi samotestiranja, v dve vreči ter hraniti ločeno od ostalih odpadkov vsaj 72 ur

FOTO: Pixabay.com

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Robert Cugelj je razložil navodila za ravnanje z odpadki, ki bodo nastajali zaradi samotestiranja.

Odpadke je po njegovih besedah treba odložiti v plastično vrečo za smeti in jo tesno zavezati, ko je polna. Nato jo je treba odložiti v drugo vrečo in tudi to tesno zavezati ter označiti, da gre za odpadke v povezavi s samotestiranjem. “Vrečo z odpadki je treba hraniti vsaj 72 ur ločeno od ostalih odpadkov, kjer ni dostopna otrokom, preden se jo odloži med ostale odpadke,” je še pojasnil Cugelj.

Janez Janša poziva k odgovornemu ravnanju 

V prihajajočem šolskem letu se bodo tako samotestirali učenci od sedmega do devetega razreda in dijaki, poleg njih pa tudi mladostniki, ki so vključeni v zavode za mladostnike s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter učenci, vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnih programov.

Predsednik vlade Janez Janša je sicer na Twitterju navedel, da vlada vse ravnatelje poziva k odgovornemu ravnanju ter varovanju zdravja. “V šolah, kjer ne bo zagotovljenih pogojev za varen pouk, tega inšpekcija ne bo mogla dovoliti,” je zapisal.

Oddaj komentar