Mariborski policisti priredili že 13. Otroško varnostno olimpijado

Mariborska policija danes začenja že tradicionalni 13. preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada, ki jo v sodelovanju z regijskimi osnovnimi šolami izvaja že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov, ki se pomerijo v poznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov.

Ob policistih Policijske uprave Maribor pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v regiji skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. V maju bodo izvedli šest predtekmovanj, prvo že danes na Osnovni šoli Velika Nedelja, kjer bodo tekmovale šole z območja Ormoža, Gorišnice in Podlehnika.

V četrtek bo akcija gostovala v Pesnici, v petek v Juršincih, naslednji teden pa še v Hočah, Rušah in Miklavžu na Dravskem polju. Zaključna prireditev bo potekala 31. maja v mariborski športni dvorani Lukna, kjer bodo sodelovali najboljši z predtekmovanj.

Sicer pa bodo tudi letos prireditvi dodali humanitarno noto in 22. maja izvedli že 7. Štengijado. Gre za odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor ter državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za velik prehodni pokal.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar