Mariborski nogometaši danes proti Spartaku optimistično

Vir: Facebook NK Maribor

Vijoličasti se bodo drevi ob 18. uri po slovenskem času pomerili proti moskovskemu Spartaku. Ekipi sta se septembra pomerili v Ljudskem vrtu in se razšli z neodločenim izidom 1:1. Morebitna zmaga proti Spartaku in poraz Seville proti Liverpoolu Mariborčane ohranja med živimi, a se slovenska zasedba vseeno zaveda zelo težke naloge, ki je pred njo. Maribor ima sedaj eno točko na zadnjem mestu lestvice, a so v taboru vijoličastih še naprej optimistični.
nk maribor

Z osmimi točkami je na vrhu Liverpool, Sevilla jih ima sedem, Spartak pa pet. Angleži se bodo uvrstili v spomladanski del, če zmagajo, tudi Sevillo naprej vodi zmaga, Spartaku je za obstanek dovolj že remi, Maribor pa mora zmagati in upati na poraz Seville. Štajerci bodo v primeru poraza ostali praznih rok.

Maribor se je v ponedeljek v Moskvo odpravil z lepo popotnico, saj je v petek v domačem prvenstvu doma z 1:0 premagal Olimpijo in se zavihtel na vrh prvenstvene lestvice. Predvsem napadalna igra bo vodilo tudi v Rusiji, vendar pa bo po besedah trenerja Darka Milaniča potrebno zelo paziti na obrambo. Spartak je spremenil igro, igra zelo napadalno, dela pritisk in je s svojo hitrostjo nenehno v igri naprej.

Tekmo bodo sodili škotski sodniki William Collum, David McGeachie in Francis Connor, stadion Spartaka sprejme 45.000 gledalcev, odprli so ga leta 2014.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar