Mariborčani z dobrodelno Športno jesenjo omogočajo smučarsko šolo

Športno društvo Razvanje in OŠ Franceta Prešerna Maribor prirejata dobrodelno Športno jesen. Prireditev bo jutri, s pričetkom ob 9.00, na športnem igrišču v Razvanju.

Na največji mariborski osnovni šoli v Mariboru, OŠ Franceta Prešerna Maribor so se leta srečevali z izzivom, kako poslati otroke na šolo v naravi ali na smučanje, saj veliko staršev tega stroška ni zmoglo. Skupni iniciativi staršev in šole po dobrodelni športni prireditvi je najprej prisluhnilo Športno društvo Razvanje, nato pa še vsa društva v Razvanju, kjer se nahaja podružnična šola OŠ Franceta Prešerna Maribor. Skupaj dokazujejo, da je možno premagati vse, če le stopimo skupaj. Športno jesen organizirajo že drugič in lani je dogodek obiskalo preko 1.300 obiskovalcev.

Organizatorja Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor in Športno društvo Razvanje pozivata vse generacije, da si to soboto utrgajo čas za zdrav življenjski slog in kanček dobrodelnosti.

Sredstva zbirajo za poletno in zimsko šolo v naravi

Osrednji cilj prireditve je z organizacijo dobrodelne prireditve zbrati sredstva za poletno in zimsko šolo v naravi, torej za smučarsko šolo in za plavanje otrok na morju. Žal si danes vedno več otrok ne more privoščiti, da bi se naučili smučanja, ali celo, da bi preživeli nekaj dni ob morju. Sedaj je čas, da storite nekaj za zdrav življenjski slog, se po poletnem oddihu vrnete v ritem ter se z nami zabavate v športnih aktivnostih in pokušanju lokalnih dobrot. Hkrati pa storite še nekaj dobrega za naše najmlajše. S kotizacijo zgolj 3,00 EUR (ki gre v celoti v dobrodelni namen) bodo obiskovalci deležnik bogate športne in kulinarične ponudbe.

Pestro športno dogajanje zajema dobrodelni tek, skupinske vadbe v naravi kot so joga, aerobika, športni poligon za najmlajše, prikaz in preizkus borilnih veščin, nogomet, odbojko, nordijsko hojo, pohod… Sodelujoči pa se bodo lahko okrepčali na tržnici lokalnih dobrot. Prireditev traja od 9.00 do 13.00, od 11.00 ure dalje pa bo obiskovalce s koncertom razveselila skupina Vroči cilindri.

Oddaj komentar