Ilka Štuhec Večerova osebnost leta

Ilka Štuhec je po izboru bralcev Večera postala osebnost Štajerske v letu 2019. Nagrado za našo najboljšo alpsko smučarko zadnjih let je v njenem imenu prevzela Dora Skorobrijin. Komisija pa je podelila v Kristalni dvorani mariborskega gledališča še nekaj nagrad.

Organizatorji so v obrazložitvi predloga za nagrado Štuhčevi zapisali, da ta vsako leto premika mejnike, da je po treh desetletjih postala prva smukačica, ki je povezala dva naslova svetovne prvakinje. Ilka Štuhec je bila sicer v družbi desetih kandidatov in kandidatk za osebnost leta. Nominirani so bili še zdravnica Maja Arzenšek, glasbenika Vasko Atanasovski in Zoran Predin, znanstvenica Maja Godina Golija, fotograf Stojan Kerbler, raziskovalka Maja Rupnik, predsednik Združenja Frank Matjaž Sušnik, športnik in glasbenik Iztok Šumatič ter ortoped Matjaž Vogrin.

Primož Roglič, vir: Facebook profil Primož Roglič

Komisija novinarjev in znanih osebnosti je razdelila nagrade še za pet drugih kategorij.  Kolesar Primož Roglič je postal športnik Štajerske. Zasavec s stalnim prebivališčem v Hočah je kot prvi Slovenec stopil na stopničke na dirki po Italiji, nato pa zmagal še na španski Vuelti. Za gospodarstvenika Štajerske so imenovali predsednika uprave Zavarovalnice Sava Davida Kastelica. Za znanstvenico Štajerske so razglasili pravnico Petro Weingerl, ki je doktorirala na Oxfordu, svoje prispevke pa objavlja v številnih uglednih tujih revijah in predava na priznanih mednarodnih univerzah. Liljana Jarh je postala humanitarka leta kot vodja neprofitnega projekta Zgodba o klopeh in ljudeh. Sicer pa dela kot fizioterapevtka na onkološkem oddelku v mariborskem kliničnem centru, prostovoljka v Slovenskem društvu Hospic.  Večerov kulturnik leta je pisatelj in dramatik Tone Partljič, dobitnik velike Prešernove nagrade za življenjsko delo.
Vir: STA

Oddaj komentar