FOTO: Tako se v Kamnici pripravljajo na pravljični december, to je spored dogajanja

Krajevna skupnost Kamnica bo letos s pomočjo sponzorjev izvedla projekt Pravljična Kamnica.

Gre za dogajanje, ki ga v Kamnici še ni bilo. Kot nam je povedal Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica. Organiziranih bo več kot 30 dogodkov, tako za najmlajše kot starejše. Glavnina dogajanja bo sicer med vikendi. Takrat bodo lahko najmlajši uživali v različnih delavnicah, lutkovnih predstavah, zabaval jih bo čarovnik, med drugim bodo lahko celo prespali v kulturnem domu in si sami pripravili prehrano.

“Najbolj pomemben del pravljične Kamnice o otroci, še posebej ponosni smo na sodelovanje z vrtcem in šolo. Takole smo danes z otroci vrta Kamnica okrasili novoletno drevo v avli kulturnega doma. Hvala otrokom in vzgojiteljicam,” so sporočili organizatorji.

Največja pridobitev je drsališče, ki bo postavljeno pred kulturnim domom

Hauptman nam pove, da so se odločili, da glede na to, da v Mestni občini Maribor drsališča ne bo, to čarobnost praznikov pričarajo v Kamnici. Drsališče bo sicer plačljivo, kolikšna bo vstopnina ni znano. Na mestu si boste lahko izposodili tudi drsalke in ostale pripomočke. Kot pove, ga bodo predvidoma odprli 15. decembra in bo stalo dva meseca.

V nastajanju je tudi Babičina kuhinja

Dogajanja se veselijo tudi nastopajoči:

Celoten spored je na voljo spodaj:

Fotografirali se boste lahko na foto točkah:

Oddaj komentar