FOTO: Začutite utrip najvplivnejšega startup & tehnološkega dogodka v regiji

Podim DX, najvplivnejši startup in tehnološki dogodek v tem delu Evrope, je v polnem teku in bo potekal do srede, 20. maja, ko se bo zaključil s finalom tekmovanja najboljših startupov.

Posebnost letošnje že 40. ponovitve Podima je povsem digitalna izvedba, ki s pomočjo najsodobnejših tehnologij povezuje več kot 1000 predstavnikov startupov & scaleupov, investitorjev, predstavnikov korporacij in drugih deležnikov podpornega okolja.

Več kot 180 startupov se letos predstavlja na Podimu, skupaj z investitorji in predstavniki korporacij bodo v treh dneh izpeljali več kot 1000 sestankov, na virtualnem odru dogodka, pravzaprav z neštetih odrov po vsem svetu, pa bo znanje, svoje dragocene izkušnje in nasvete delilo več kot 130 priznanih govorcev. Bogat program konference bo delno potekal z govorci na daljavo, delno pa iz dveh studiev Podima DX, ki sta v Mariboru in na Dunaju.

Prav digitalna izvedba Podima DX, ki je posledica trenutne situacije s koronavirusom, je tako zelo nazoren primer digitalizaciije. Digitalizacija je sicer tudi usmeritev Evropske unije, zato nas še posebej veseli, da bo častna govorka na Podimu DX podpredsednica Evropske komisije Margrethe Vestager, odgovorna za digitalizacijo.

Tudi vi lahko začutite utrip konference in nas do srede obiščete v mariborskem Podim DX studiu na Tržaški cesti 65 v Mariboru (1. nadstropje, levo). Še posebej vas vabimo v torek, 19. maja, med 13. in 14. uro, ko bomo v studiu preko povezave iz Bruslja gostili Margrethe Vestager. Pogovor z njo o tem, kako dobro je Evropa pripravljena na digitalno dobo, bo vodil Robin Wauters, urednik portala Tech.eu. Pogovoru bo sledila okrogla miza na temo prihodnosti in priložnosti za Evropo skozi prizmo tehnologije in konkurenčnosti. Margrethe Vestager in Robinu Wautersu se bosta pridružila futurist Gerd Leonhard in Emilija Stojmenova Duh, vodja partnerstva za digitalno inoviranje.

Oddaj komentar