Farmadent z novim vodstvom

Nadzorni svet podjetja Farmadent d. o. o. je na svoji 33. seji za dobo 4 let imenoval novega direktorja, po tem, ko je dosedanji direktor Marko Oblak zaprosil za sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Na mestu direktorja ga bo nadomestil Jurij Pivka.

Podjetje Farmadent d. o. o., ki je v 83,35-odstotni lasti MO Maribor, bo od 1. aprila 2021 vodil Jurij Pivka, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Direktor, ki bo vodil podjetje z 69 zaposlenimi, je svojo formalno izobrazbo univerzitetnega diplomiranega inženirja biologije pridobil na Univerzi v Ljubljani. Od leta 1998 je svojo
karierno pot tlakoval v farmacevtskih podjetjih, od tega več kot 15 let na različnih vodstvenih funkcijah. Do nastopa funkcije direktorja podjetja Farmadent d. o. o. je bil zaposlen v podjetju ALK, kjer je vodil partnerje in distributerje podjetja, hkrati pa skrbel za strateški letni načrt in razvoj ter vodenje marketinških strategij za prihod podjetja na slovenski trg.

“Verjamem v nujnost ohranitve družbe”

“Veseli me, da bom lahko dosedanje znanje in izkušnje uporabil kot direktor podjetja, ki je pomemben del lokalnega okolja. Stanje na področju trgovine z zdravili poznam dobro, prav tako pa sem seznanjen tudi s položajem, v katerem je podjetje v tem trenutku, glede na vse omejitve, ki izhajajo iz Zakona o lekarniški dejavnosti. Verjamem v nujnost ohranitve družbe in njen dolgoročni razvoj,” je ob imenovanju za direktorja dejal Pivka.

Oddaj komentar