V Mariboru Lov na Tajkuna

Po izjemno uspešni predstavitvi prvega dela v trilogiji Vodnjaki, romana Cerkev, ponovno stavimo na vaše detektivske sposobnosti, so zapisali v Založbi Pivec: “Pred dvema letoma smo se na dan umora v knjigi odpravili na lokacijo umora, udeleženci pa vse do zadnjega niso vedeli, kam so pravzaprav namenjeni. Letos pripravljamo novo kriminalno dogodivščino, kjer boste morali preizkusiti, koliko inšpektorja se skriva v vas.”

Na predstavitvi bo med drugim razkrito, kako nastajajo naslovnice Demšarjevih romanov, kaj se trenutno dogaja z nesrečno pohorsko vasico Vodnjaki, kaj je in česar ni mogel videti Štefan Matjašič iz svojega avtomobila tistega zgodnjega sobotnega jutra, kakšno vlogo imajo slikovni dodatki v kriminalnem romanu vobče.

Govora bo o referencah, ki se pojavljajo v romanu, pa naj se te tičejo urbanih čenč ali pa literature Edgarja Allana Poa. In seveda bo končno pojasnjeno tudi, kakšno vlogo ima nesmiseln citat, objavljen v prejšnjem romanu, prvem delu trilogije Vodnjaki z naslovom Cerkev. In seveda še kup drugega.

In še nekaj namigov: Dobimo se v centru mesta, kjer se nahajajo prostori založbe – naj bo to prva detektivska naloga, zato točnega naslova ne izdamo. Predlagamo udobna oblačila in obutev, saj se boste odpravili na posebno dogodivščino. Morda bodo posredi kraji zločina, inšpektorji, lažne sledi in še druge skrivnosti.

Seveda bo vse skupaj zaokrožila debata z avtorjem, pri kateri bo sodelovala vsaj še ena znana osebnost. Ponovno bomo brisali meje med fikcijo in resničnostjo. Za zelo omejeno število bralcev! Si upate biti zraven?

P. S. Dogodek ne zahteva posebne telesne pripravljenosti. 🙂

ZBIRALIŠČE: Dvorišče pred poslovnimi prostori Založbe Pivec
DATUM: sobota, 5. marec 2022.
URA: med 11. in 12. uro – točen čas bomo sporočili vsakemu udeležencu posebej.
Udeležbo na dogodku si zagotovite ob plačilu izvoda romana Tajkun z vključenim promocijskim dogodkom, z nakazilom na TRR ali ob plačilu s kartico.
Cena: 35€

Prijavite se lahko TUKAJ.

Oddaj komentar