Dobrodelni “Tek okoli Slovenije” za Junake 3. nadstropja

Vir: FB dogodek Lions Klub Kranj

Do jutri, 13. septembra bo ultramaratonka iz Predvora Špela Šavs, pretekla 1100 km dolgi ultramaraton za Junake 3. nadstropja.

Špela Šavs, ultramaratonka iz Predvora, se je letos odločila, da želi vsak korak 1100 km dolgega ultramaratona po Sloveniji nameniti junakom 3. nadstropja in hkrati ozaveščati o otroškem raku. Ultramaraton je začela 3. septembra in ga bo končala 13. septembra 2021. Lions klub Kranj se je odločil, da Špeli pomaga pri organizaciji teka in zbiranju sredstev ter k sodelovanju pozval tudi ostale Lions klube po Sloveniji. Kar 10 klubov iz različnih koncev se je odzvalo in podprlo Špelo na njeni poti, z organizacijo, podporo in donacijami. Špela je začela svoj tek 3. septembra in se trenutno nahaja med Kostanjevico in Malencami. Združila ni samo Lionsov, ampak tudi številne šole, otroke, ljudi s srcem iz vse Slovenije, ki na poti tečejo z njo, pomagajo za iskrice v otroških očeh. “Pozivamo vse, da jo podprete in pomagate. Z njo lahko pretečete del poti, pošljete SMS – Junaki5 na 1919 in pomagajte,” so sporočili organizatorji.

Kdo so Junaki 3. nadstropja?

Junaki 3. nadstropja, so otroci, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. Otroci, ki bijejo bitko za življenje, so tisti, ki jim je tokrat namenjena naša dobrodelna akcija »Tek okoli Slovenije«, ultramaraton Špele Šavs. Vsa zbrana sredstva teka bodo namenjena za opremo sobe za starše in sorojence, ki jo jim je odstopil sestrski tim hemato-onkološkega oddelka Pediatrične klinike.

Vir: FB stran Društvo Junaki 3. nadstropja

Zbrana sredstva v celoti za JUNAKE

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za prenovo sobe za starše na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, ki jo bodo uredili tako, da bo bolj uporabna in prijetna. Veseli in hvaležni bodo predvsem mali Junaki 3. nadstropja, ki se tam zdravijo, saj so zboleli za rakom. 

Oddaj komentar