Danes bo znan prvi finalist lige prvakov

FOTO: Pixabay.com Slika je simbolična

Drevi bo znan prvi finalist nogometne lige prvakov. V Lizboni se bosta ob 21. uri v prvem polfinalu pomerila Leipzig Kevina Kampla in favorizirani Paris St. Germain. V sredo pa bo prav tako ob 21. uri na vrsti še polfinalni obračun Bayerna in presenečenja Lyona. Finale bo 23. avgusta prav tako v Lizboni.

Prvič po sezoni 1995/96 v polfinalnih dvobojih ni ekip iz španske in angleške lige. Ob teh dveh pa prvič po letu 1991 ni niti italijanske ekipe. Pred 29 leti se je tudi edinkrat primerilo, da omenjene tri lige niso imele svojega predstavnika med zadnjimi štirimi ekipami sezone.

Leipzig se je v polfinale prebil, potem ko je v izločilnih bojih izločil Tottenham (skupno 4:0) in Atletico Madrid Jana Oblaka (2:1). PSG je najprej ugnal Borussio Dortmund (3:2), v četrtfinalu pa še Atalanto (2:1), za katero ni igral Josip Iličić.

Bayern, ki deluje kot najbolje pripravljena ekipa in ima v svojih vrstah neumornega poljskega strelca Roberta Lewandowskega (14 golov v tej sezoni lige prvakov), je v osmini finala ponižal Chelsea (7:1), v četrtfinalu pa še Barcelono (8:2). Lyon pa je bil strup za velikane, najprej je zaradi golov gosteh izločil Juventus (2:2), v četrtfinalu pa še Manchester City (3:1).
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar