Brezplačna Poletna šola računalništva za osnovnošolce in srednješolce

Foto: FERI

Tudi letos, že tradicionalno, bo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM) v zadnjem tednu avgusta potekala brezplačna Poletna šola računalništva za osnovnošolce in srednješolce.

Štiri različne delavnice
Potekale bodo štiri že znane, uveljavljene in uspešne delavnice – tri na fakulteti in ena v Murski Soboti v sodelovanju s tamkajšnjo gimnazijo.
Programiranje za dekleta (27.- 30. avgust 2019, FERI)
Obvladaj mikrokrmilnik in sortiraj bombone (28.- 30. avgust 2019, FERI)
Moja prva android igra (26.- 28. avgust 2019, FERI)
Razvij svojo prvo računalniško igro (28.- 30. avgust 2019, Gimnazija Murska Sobota)

Udeleženci se bodo na delavnicah družili vsak dan med 9. in 14. uro (6 šolskih ur), poskrbljeno pa bo tudi za ves material, prigrizke in kosilo.

Foto: FERI

Prijavljenih kar 70 udeležencev
“Na delavnice v okviru Poletne šole računalništva je letos prijavljenih rekordnih 70 udeležencev. Veseli nas, da bomo tudi letos lahko mladim na zanimiv način približali čudoviti svet računalništva in informacijskih tehnologij ter jih seznanili z osnovami programiranja. Za študij računalništva in informacijskih tehnologij je veliko zanimanja tako v svetu, kot pri nas. Na delavnicah pa bodo udeleženci lahko dobili tudi odgovor ali je to poklic, ki bi si ga v bodoče želeli opravljati,” je povedal predstojnik Inštituta za računalništvo, prof. dr. Marjan Mernik.

Zasedena že skoraj vsa prosta mesta
Kot omenjeno so zasedena že skoraj vsa mesta, tistih nekaj prostih pa lahko zainteresirani morda še ujamejo in se do četrtka, 22. avgusta prijavijo tukaj: https://cs.feri.um.si/poletna-sola/poletna-sola-racunalnistva-2019/

Oddaj komentar