Bodite Božiček otrokom Mladinskega doma Maribor

“In spet je leto naokrog. Pred vrati je tisti čarobni čas, čas Božiča. Čas ljubezni in družine. Čas daril in žarečih oči, polnih pričakovanja. Kot vsako leto tudi letos z vzgojiteljico Bojana Krepek organizirava akcijo “S srčnim namenom, za otroke Mladinskega doma Maribor”,” je zapisala Mojca Žižek Mesarec.

“Za njihov nasmeh in za njihove oči, polne pričakovanja. Za njihovo UPANJE. Upanje v boljši jutri, v upanje, da obstaja svetla prihodnost in da niso sami. V upanje, da je življenje lepo in čarobno,” zapiše Mojca.

“Ker sem tudi sama odrasla v Mladinskem domu Maribor, ob najboljši vzgojiteljici Bojani, ki mi je dala roko, nasmeh, ljubezen in upanje. Upanje, da nisem sama in da obstaja boljši jutri. Zato dobro vem, kaj pomeni, da ti nekdo stoji ob strani, da ti nekdo da roko in upanje,” pove.

Tudi letos zbirajo namensko za otroke, ki so na robu. Kdo so ti otroci: Otroci, ki so morali iz takšnih in drugačnih razlogov zapustiti dom in preživeti svoja otroška ali mladostniška leta v Mladinskem domu Maribor.

“Zato stopimo skupaj in jim izpolnimo njihove želje.”

-“Dragi Božiček. Letos sem začela šolo zelo dobro. Za božič si želim platna ter set grafičnih svinčnikov.”
-“Dragi Božiček, letos si želim le novo posteljnino.”
-“ Letos sem bila pridna, zato si želim za božič eno mehko, puhasto in udobno pižamo.«

“Takšne in drugačne želje v pisemcih smo tudi letos zbrali. Dragi Božički (donatorji) naprošamo vas, da ste tudi letos del akcije za otroke Mladinskega doma Maribor. V koliko bi želeli sodelovati v tokratni božični akciji in obdariti »svojega« otroka mi pišite, da vam posredujem njegovo pismo, ki že pridno prihajajo. Tokrat bomo imeli prav posebnega Božička, ki bo predal darila otrokom 13. 12. 2022, to bo eden in edini Slavc L. Kovačič,” še pove Mojca.

Pišite na email mojca.feniks@gmail.com

1 KOMENTAR

Oddaj komentar