V Mariboru srečanje britansko-slovenskih gospodarstvenikov

Slika je simbolična.

V Mariboru bo prihodnjo sredo, 28. marca, potekalo poslovno srečanje v organizaciji Britansko slovenske gospodarske zbornice, katerega partner je tudi Mestna občina Maribor.

Potem, ko je pred dvema tednoma Maribor tudi uradno prejel nagrado časnika Financial Times in se s tem uvrstil  med top 10 mest prijaznih do investitorjev, se bo v Hotelu Habakuk odvilo srečanje Britansko slovenske gospodarske zbornice, ki so ga poimenovali “Tea with Reason” oz. “Čaj z razlogom”. Na dogodku bodo prisotna različna slovenska in tuja podjetja kot so Magna Europe, Tam Europe in mnogi drugi, pridružil pa se jim bo tudi  Clive Memmott, direktor Greater Manchester Chamber of Commerce. 

Na dogodku bodo spregovorili o tem kaj se lahko naučimo iz izkušnje Manchestra, drugega največjega mesta v Veliki Britaniji, prav tako pa tudi o tem na katerih področjih lahko Maribor zaradi tujih neposrednih investicij pridobi, ter kaj pomeni novo gospodarsko razmerje med EU in Veliko Britanijo v smislu investicij. o tovrstnih vprašanjih bo tekla beseda na Čaju z razlogom v sredo, 28. marca od 8.30 ure naprej v Hotelu Habakuk, dvorana Turner, v Mariboru. Udeležba je brezplačna, organizatorji pa napriošajo za predhodno registracijo, najpozneje do ponedeljka 26. marca.

Povezava na spletno prijavnico na tej povezavi.

Program:

8.30-9.00 Čaj, zajtrk & mreženje

9.00-9.30 Okrogla miza: “Izstop: novo razmerje med Slovenijo & Veliko Britanijo” (v angleščini z zagotovljenim tolmačenjem)
Sophie Honey, veleposlanica Združenega Kraljestva
Aleš Cantarutti, državni sekretar, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

9.30-10.30 Okrogla miza: “Investicije v Slovenijo” (v angleščini z zagotovljenim tolmačenjem)
Andrej Poklič, direktor, GKN Driveline Slovenija
Jolanta Gabriel, vodja EBRD Slovenija
Bryan Zhao, direktor, Tam Europe
Jon Locke, član uprave, Nova KBM
Dieter Althaus, podpredsednik, Magna Europe

10.30-11.00 Odmor za kavo & čaj

11.00-12.00 Okrogla miza: “Tuje neposredne investicije v vzhodni kohezijski regiji” (v slovenščini z zagotovljenim tolmačenjem)
Andrej Fištravec, župan, Mestna občina Maribor
Clive Memmott, direktor, Greater Manchester Chamber of Commerce
Marko Kovačič, svetovalec župana, Mestna občina Maribor
Feri Gönc, koordinator projekta SeeMeet 2018
Mihael Leskovar, direktor, Mariborska razvojna agencija

Oddaj komentar