Uspešno mariborsko podjetje obeležuje 30 let poslovanja v Sloveniji

Na včerajšnji dan, pred 30 leti, so predstavniki podjetij Tovarna Zlatorog in Henkel Avstrija, v želji po ustanovitvi podjetja, ki se je razvilo v eno najpomembnejših proizvodnih Henklovih Beauty centrov (tudi v Sloveniji), podpisali pogodbo o ustanovitvi skupnega podjetja.

Podjetje Henkel je tako v Sloveniji pred 30 leti začelo pisati novo zgodbo, polno navdušenja in prepleteno z velikimi načrti za razvoj.

Danes so v podjetju ponosni na napredek, ki smo mu priča zadnja tri desetletja in na dejstvo, da je podjetje danes eno najpomembnejših stebrov gospodarskega razvoja v regiji ter eden največjih zaposlovalcev v regiji, saj zagotavlja delo več kot 700 delavcem. Henkel Maribor je v okviru skupine Henkel Group eno najpomembnejših proizvodnih lokacij v oskrbovalni verigi za poslovni program Beauty Care, kjer se vsako leto proizvede in distribuira več kot 250 milijonov izdelkov v vse dele sveta. Vsi trije njihovi poslovni programi – Beauty Care, Pralna sredstva in čistila, ter Lepila in Tehnologije s svojimi blagovnimi znamkami zasedajo vodilne tržne položaje na slovenskem tržišču. Medtem, trajnostno poslovanje ostaja središče vrednot podjetja, kar se tudi odraža v celotni vrednostni verigi – od proizvodnje, pakiranja in uporabe Henklovih izdelkov.

Željko Smodlaka, predsednik uprave Henkel Adria regije ter vodja programa Beauty Care in Christof Vollstedt, direktor družbe Henkel Maribor d.o.o. ter vodja proizvodno-oskrbovalne verige sta enotno dejala: »Henkel je v Sloveniji priznano podjetje, ki na trgu deluje odgovorno in zasleduje načela trajnostnega poslovanja. Zelo smo ponosni na naše zaposlene, saj smo pokazali, da lahko s skupnimi močmi pišemo zgodbe o napredku in prebrodimo sleherno oviro. In prav ob tej priložnosti se zahvaljujemo našim zaposlenim in poslovnim partnerjem za zaupanje. Veselimo se prihodnjih skupnih prizadevanj.«

Zaradi trenutne situacije, se bo načrtovano praznovanje visokega jubileja prestavilo v jesen 2020.

Oddaj komentar