FOTO in VIDEO: Na Policijski upravi Maribor prevetrili vodstvo

Miran Šadl, PR PU Maribor; Aleksander Thaler, direktor PU Maribor; Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije; Simon Belšak, komandir PP Maribor II

Na današnji novinarski konferenci se je novinarjem in javnosti predstavilo novo vodstvo Policijske uprave Maribor. Nov direktor PU Maribor, Aleksander Thaler je zagotovil, da prevetritev v kadru znotraj PU Maribor ne bo spremenila njihove vizije in poslanstva, najprej biti človek, šele nato policist.

“Še naprej si bomo prizadevali za večjo strokovnost in učinkovitost, hkrati pa za ohranjanje človekovega dostojanstva,” je dejal Thaler, ki je v juniju zasedel direktorski stolček, potem ko je Danijel Lorbek bil premeščen v Generalno policijsko upravo.

Vodenje mariborskih kriminalistov je z avgustom prevzel Beno Meglič, pred časom pa je novi komandir PP Maribor II postal Simon Belšak.

Kot je Thaler še dodal, se torej delo mariborskih policistov ne bo spremenilo, “moja velika želja oziroma osnovno izhodišče pa je, da smo najprej človek sočloveku, nato smo policisti“. Ob tem je izpostavil, da je sodelovanje z mediji in obveščanje javnosti ključnega pomena in da si bodo zagotavljali, da bo njihovo delovanje še naprej transparentno.

Medtem pa je novi vodja mariborskih kriminalistov, Meglič dodal, da bo njihova prednostna naloga pregon tihotapcev nezakonitih migrantov, preprodajalcev prepovedanih drog in premoženjske kriminalitete, medtem ko je stanje gospodarske kriminalitete glede na ugodno gospodarsko klimo ocenil za neizstopajočo.

Oddaj komentar