Dobra novica, nogomet se vrača, še en velik korak naprej k popolnemu zagonu

Foto: NK Maribor

Nogomet se vrača, še en velik korak naprej pomeni nov sklep vlade Republike Slovenije.

Od ponedeljka, 18.5., so spet dovoljeni ekipni kontaktni treningi in brez dosedanjih omejitev po manjših skupinah, kar omogoča naslednjo fazo aktivnosti pri ponovnem zagonu najbolj množične športne panoge v Sloveniji. Seveda, še vedno ob upoštevanju vseh zdravstvenih navodil, sporočajo na uradni spletni strani NK Maribora.

Nogomet se vrača, še en velik korak naprej k popolnemu zagonu. Od ponedeljka, 18.5., dovoljeni ekipni kontaktni treningi.#MiSkupajEnoSmo #GremoMaribor

Gepostet von NK Maribor am Samstag, 16. Mai 2020

Po odloku o začasnih pogojih za izvajanje aktivnosti na področju vrhunskega oz. tekmovalnega športa so od 8.5. v Ljudskem vrtu trenirali po manjših skupinah, ob uskladitvi mnenj in po stališču medicinske stroke pa ni več zadržkov glede vračanja moštva v običajne delovne tirnice. Začetek treningov v popolni zasedbi je tako predviden za ponedeljek, 18. maja.

Vladna odločitev pa prinaša tudi dodaten optimizem v namenu nadaljevanja in zaključka sezone PLTS 2019/20 v predvidenem roku. Tekmovalni koledar še ni potrjen, bi pa se sezona po smernicah vodstva Nogometne zveze Slovenije lahko nadaljevala v začetku junija.

Oddaj komentar