Nov direktor UKC Maribor je kirurg Vojko Flis

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Svet zavoda je danes med tremi kandidati za novega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor izbral kirurga Vojka Flisa. Kot je povedal predsednik sveta zavoda Ljubo Germič, je ta med drugim prepričal z natančnim poznavanjem problematike kliničnega centra in predstavitvijo nekaterih izvirnih idej za reševanje nakopičenih težav.Za sedanjega predstojnika oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo UKC Maribor Vojka Flisa je na tajnem glasovanju glasovalo sedem od skupno desetih prisotnih članov sveta zavoda. Že v prvem krogu glasovanja je prejel odločnejšo podporo kot ostala dva prijavljena kandidata. To sta bila sedanji vršilec dolžnosti direktorja UKC Maribor Janez Lavre in vodja centra za odnose z javnostmi in marketing UKC Maribor Janez Lencl.

Glasovanje je bilo tajno, je pa Germič v izjavi za medije po seji sveta zavoda lahko govoril o argumentih za takšno odločitev le v svojem imenu. “Pokazal je izredno natančno poznavanje problematike UKC Maribor. Predstavil je kar nekaj izvirnih idej v odnosu do reševanja posameznih problemov. V izziv mu je, da svoje strokovno znanje prenese tudi v reševanje odprtih vprašanj kliničnega centra in tako prispeva k izboljšanju stanja v UKC Maribor,” je dejal o Flisu.

Člani sveta zavoda so izvedli glasovanje po tistem, ko so jim vsi trije kandidati eden za drugim predstavili temeljne poudarke svojih programov in vizij. Predstavitve in sledeče zaslišanje s strani članov sveta zavoda je potekalo za zaprtimi vrati. Nobeden od kandidatov pa po zaslišanju ni dajal izjav za medije.

Sicer pa je po izvolitvi Flis v kratki izjavi za Radiotelevizija Slovenija dejal, da želi, da se v prvi vrsti izboljša vzdušje v kliničnem centru in da se začne skrbeti za razvoj UKC Maribor s takšno energijo, kot se je to zgodilo pri začetku gradnje mariborske medicinske fakultete, kjer tudi sam predava.

Po današnji potrditvi na svetu zavoda mora kandidata za novega direktorja UKC Maribor potrditi še vlada. Novega direktorja je treba najti do sredine junija, ko sedanjemu vršilcu dolžnosti poteče mandat.

Spomnimo: Položaj direktorja UKC Maribor se je sprostil po 20 letih, ko je dolgoletni direktor Gregor Pivec po številnih pritiskih, predvsem zaradi neuspešnega reševanja težav zaradi pomanjkanja anesteziologov, 20. aprila lani podal odstop z direktorskega položaja in se vrnil na delovno mesto zdravnika.

Svet zavoda takrat ni bil zadovoljen z nobenim od prijavljenih kandidatov za njegovega naslednika, ampak je 14. junija za eno leto imenoval v. d. direktorja, in sicer tedanjega direktorja slovenjgraške bolnišnice Lavreta, ki je imel podporo ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc.

Vir: lokalec.si

1 KOMENTAR

Oddaj komentar