VIDEO: Vijoličasti danes borbeno proti Triglavu

Priprave NK Maribora.

Danes ob 15h nogometaši NK Maribora nadaljujejo z lovom na naslov državnega prvaka. V Kranju bodo odigrali izostalo tekmo 20. kroga. Če bi jim uspelo priboriti tri točke, bi razliko do prvega mesta na lestvici zmanjšali na sedem in tako ohranili možnost za še eno zvezdico. Po nedavni zmagi proti Celju, imajo več motivacije.

Nedavna zmaga proti Celju je prekinila nekoliko slabši niz, s čimer tudi splošno klimo moštva. “To je prva zmaga v letošnji sezoni. Je res, da z Ankaranom isto štejejo tri točke, ampak se mi zdi, da je res oddaljena, zato upamo, da bomo na tej tekmi začeli gradit neko zgodbo na novo,” je na srečanju z mediji povedal obrambni igralec Mitja Viler. Več v njegov video izjavi.

D. Milanič: “Zelo pomembna tekma je pred nami.
Ne samo, da je (sicer tradicionalno) gostovanje terminsko neugodno, ampak tudi zato, ker je to ključni trenutek za vijoličaste, morajo v današnjo tekmo vložiti ogromno energije, je ocenil trener NK Maribora Darko Milanič. Glede na aktualno bero zbranih točk, je današnja tekma ključna za ohranitev možnosti prevlade na lestvici. Podobno kot Viler, je tudi Milanič potrdil, da jim je nedavna zmaga proti Celju dala dodatni zagon, zato morajo danes to ponoviti in biti zelo moštveni. Več v njegovi video izjavi.

Oddaj komentar