VIDEO: V Mariboru pripravljeni na strelsko EP

Mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah, arhiva: Lokalec.si

Maribor bo prihodnji teden gostil strelsko evropsko prvenstvo z zračnim orožjem 10 m s puško, pištolo in premikajoče se tarče. Na tekmovanju, ki bo potekalo od 6. do 12. marca bo nastopilo 576 strelcev in strelk iz 46 držav, ki se bodo v eliminacijah merili v centru Draš, finalne preizkušnje pa bodo v Turnerjevi dvorani hotela Habakuk.

Na današnji novinarski konferenci je predsednik organizacijskega odbora evropskega prvenstva Ljubo Germič dejal, da so priprave na tekmovanje zaključene, projekt je zdaj v izvedbeni fazi, prav tako pa bosta kmalu pripravljeni dvorani, saj že urejajo strelišča.

K temu pa je dodal, da bodo prvič gostitelj tudi novemu načinu ekipnih tekmovanj in da je v programu tekmovanje mešanih ekip, ki bo del olimpijskih disciplin v prihodnjem ciklusu, “kjer za končni izid ne šteje več seštevek posamičnih dosežkov, ampak gre za sistem na izpadanje, kjer bosta prisotni večja dinamika in zanimanje pri gledalcih,” je dejal Germič.

Tekmovanje je sicer velik organizacijski in finančni zalogaj, potem ko leta 2015 prvenstvo v Pragerskem zaradi nezanimanja lastnikov strelišča ni potekalo na najvišji ravni, pa so se prireditelji odločili tekmovanje predstaviti v Maribor, kjer so že leta 2016 gostili številne velike športne dogodke.

Strelsko prvenstvo dobro za razvoj turizma

V času strelskega evropskega prvenstva napovedujejo 4000 nočitev. Kot pravi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, se s tem zavedajo pomembnosti športnega turizma, hkrati pa segment športnega turizma postaja vse bolj pomembna gospodarska dejavnost v mestu.

Po besedah organizatorjev bo ogled vseh tekmovanj brez vstopnine, za finalne preizkušnje bodo pripravili med 300 in 350 sedišč ter, odvisno od velikosti zanimanja, tudi nekaj stojišč.

Oddaj komentar