Tim Gajser zmagal na državnem prvenstvu

Aktualni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je napovedal vrhunsko formo pred dirko za veliko nagrado ZDA in po pričakovanjih zmagal na vročih obronkih Radizela pri Orehovi vasi na predzadnji dirki sezone državnega prvenstva.

Z drugim mestom je dirko pred koncem že zelo blizu naslova prvaka mladi Luka Kutnar; Gajser je moral namreč zaradi poškodbe izpustiti dve dirki sredi sezone. Tretje mesto je v kraljevi kategoriji MX open zasedel Aljoša Molnar. V razredu MX2 je zanesljivo zmagal sedemnajst letni Jan Pancar.

 

Številni gledalci, ki so prišli na strmine Radizela, so uživali v zanimivih dirkah. Seveda je med ljudmi največ aplavza požel Tim Gajser, ki si je med premorom vzel čas za fotografiranje in podpisovanje avtogramov, na stezi pa je pokazal, zakaj sodi v sam vrh. “Lepo je dirkati tu, kjer sem praktično doma. Organizatorji AMD Orehova vas so se zelo potrudili s pripravo proge, ki je bila v prvo sploh super urejena, v drugo je pa vročina žal malo ponagajala in se je precej kadilo. Škoda, ker sem na koncu v zadnjem krogu storil napako in zapeljal v blatno past in sem padel, no vseeno je bila dobra dirka in odlično vzdušje. Vesel sem te zmage,” je po tekmi na domačih tleh dejal Gajser.

Dirkači v razredu MX2 in MX 125 so se na štartno rampo postavili skupaj in poskrbeli za pravo dozo adrenalina, ko so motorji zahrumeli v štartno ravnino. Jan Pancar je pokazal dobro pripravljenost pred prihajajočim pokalom narodov, kjer bo branil slovenske barve v razredu MX2. Drugo mesto je osvojil hrvaški dirkač Luka Crnković, tretje pa primorski tekmovalec Miha Bubnič.

Naslednja in s tem tudi zadnja dirka za DP bo 24. septembra na progi Dolina pod Kalom v Šentvidu pri Stični.

Vir: Lokalec.si

 

Oddaj komentar