Slovenski taekwondoisti iz Turčije z vrhunskimi rezultati

Foto: WTF TaeKwonDo Zveza Slovenije

V turškem Beleku so včeraj zaključili z Odprtim prvenstvom Turčije v taekwondoju. Zadnji, četrti tekmovalni dan je nastopila glavnina slovenske reprezentance, na tatami jih je stopilo kar šest.

Ker ima prvenstvo oznako G2 turnirja, je bila temu primerna tudi konkurenca. Kljub temu sta se Ivan Trajković in Ana Petrušić, podobno kot na Evropskem klubskem prvenstvu zelo izkazala, saj sta znova prišla do stopničk za zmagovalce. Naš najboljši tekmovalec je znova navdušil. Kot osmi nosilec je najprej ugnal dva Rusa, nato pa v četrtfinalu prvega nosilca, Tunizijca  Yassineja Trabelsija. In to kar z rezultatom 13:1. Sledilo je polfinale s Turkom Ensarjem Uguzom. Nekoliko načet Uguz je vzdržal do Trajkovićeve prednosti s 3:0, nato je dvoboj predal. Sledilo je finale, v katerem se je Ivan Trajković pomeril z Rusom Vladislavom Larinom, drugim nosilcem. V dvoboju z veliko točkami je bil Rus malce spretnejši, zmagal je z rezultatom 17:14. “Znova sem zadovoljen s prikazanimi borbami. Zdi se mi, da sem se iz borbe v borbe prebujal in boljše boril. Še posebej v cetrtfinalu, kjer sem spet premagal sedaj prvega iz svetovne rang lestvice Tunizijca Trabelsija s 13:1. V finalu me je čakal Rus Larin, ki je usmerjal borbo. Čutil sem že utrujenost, a sem dal vse od sebe. Borbo sem iz rezultata 13:5 nekaj sekund pred koncem pripeljal na 14:13.  Žal mi preobrata ni uspelo izpeljati do konca. Vseeno sem zelo vesel, da sem sezono odprl z zlatom in srebrom. Moja zaloga na svetovni lestvici pa se je povečala za 22 točk”, je bil z opravljenim v Beleku zadovoljen Ivan Trajković.

Ana Petrušič je bila v Beleku tretja nosilka. Odlično je izkoristila dober žreb, saj je najprej »odpihnila« dve Turkinja in s tem dokazala, da se nahaja v vrhunski formi. Zelo pa se je morala potruditi v četrtfinalu, v katerem je šele po sodniškem glasovanju napredovala med dobitnice medalj. V polfinalu se je pomerila s Turkinjo Merve Dincel, ki je izkoristila nekatere svoje prednosti.

Na Odprtem prvenstvu Turčije je ponujeno priložnost zelo dobro vnovčila tudi Dunja Lemajić, ki je najprej premagala dve ruski nasprotnici. Zatem se je udarila s prvo nosilko turnirja, Turkinjo NurTatar, ki velja za eno najboljših bork na svetu. Dunja je sicer izgubila, a je dokazala, da je kakovostna razlika med njo in najboljšimi v kategoriji do 67 kilogramov vse manjša. Podobno je dokazal tudi Patrik Divković, ki je dosegel krstno zmago v svetovnem pokalu v članski konkurenci. V napetem obračunu je ugnal Francoza Moustapho Doumbiaja, nato pa le za točko izgubil proti Poljaku Piotru Pazinskimu. Preostala naša reprezentanta, Franka Anić in Lucijan Kobal sta izgubila prvi dvoboj.

Kategorija do 49 kg

1/16 finala – Ana Petrušić : Aleyna Ozdemir (Turčija) – 20:1

1/8 finala – Ana Petrušić : Havva Nur Coban (Turčija) – 10:2

¼ finale – Ana Petrušić : (sodniška odločitev)

½ finale – Ana Petrušić : Merve Dincel (Turčija) – 10:27

Kategorija do 67 kg

1/16 finala – Dunja Lemajić : Darya Ishchenko (Rusija) – 9:3

1/8 finala – Dunja Lemajić : Anastasiia Gurskaia (Rusija) – 9:2

¼ finale – Dunja Lemajić : Nur Tatar (Turčija) – 2:7

Kategorija do 73 kg

1/16 finala – Franka Anić : Estelle Vander Zwalm (Nizozemska) – 3:4

Kategorija do 80 kg

1/32 finala – Patrik Divković : Moustapha Doumbia (Francija) – 1:0 (Zlata točka)

1/16 finala – Patrik Divković : Piotr Pazinski (Poljska) – 5:6

Kategorija do 87 kg

1/16 finala – Ivan Trajković : Petr Shtylkov (Rusija) – 11:4

1/16 finala – Lucijan Kobal : Mohammed Elhatri (Norveška) – 11:17

1/8 finala – Ivan Trajković : Alexey Pryazhnikov (Rusija) – 16:9

¼ finale – Ivan Trajković : Yassine Trabelsi (Tunizija) – 13:1

½ finale – Ivan Trajković : Ensar Uguz (Turčija) – 3:0 (predaja)

Finale – Ivan Trajković : Vladimir Larin – 14:17

Vir: WTF TaeKwonDo Zveza Slovenije

Oddaj komentar