Milanič: Nismo zadovoljni, a smo v igri

Darko Milanič, trener NK Maribora.

Nogometaši Maribora so sinoči na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v gosteh pri izraelski Beršebi izgubili z 1:2 (1:2), a jih dosežen gol v gosteh še drži v igri pred povratno tekmo. Danes so se vrnili domov. Trener Maribora Darko Milanič po tekmi ni bil zadovoljen, a pravi, da rezultat ekipo še ohranja “med živimi”. 

Ekipa se je danes vrnila domov z mešanimi občutki. Glede na vmesne okoliščine, bi se lahko tekma razpletla tudi drugače, predvsem po mnenju mariborskega tabora brez dvomljive enajstmetrovke za domačo ekipo. A vijoličasti so se, kot pišejo na spletni strani kluba, domov vrnili ponosni, po novi dobri predstavi na najvišjem rangu klubskega tekmovanja. In z golom velikega upanja.

Darko Milanič in Marcos Tavares na “check in-u”.

“Fantje so oddelali dobro tekmo. Obračun je bil težak, tudi zaradi soparnega vremena. Izraelci so imeli razpoloženega nogometaša Nwakaemeja, ki ga je bilo težko ustavljati, morali smo ga podvajati in v obrambi dobro sodelovati. Izraelci so veliko napadov igrali preko Nwakaemeja, videlo se je, da je on njihovo glavno orožje, svojo kakovost pa je dokazal z izjemnim zadetkom,” je po tekmi za spletno stran NK Maribor spregovoril mariborski strateg Milanič.

“Razen ene napake smo v obrambi odigrali dobro. Domneven prekršek Blaža Vrhovca za enajstmetrovko se je začel izven kazenskega prostora. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali, nasprotniki so takrat padli v igri, nevarni so skušali biti preko protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo so prevzeli zgolj po našem zadetku. Moji varovanci so pozneje v drugem delu tekme prevzeli pobudo in napadali, žal je nekaj zmanjkalo za drugi zadetek,” je povedal Milanič.

Znova se je v mariborski vrsti izkazal kapetan Marcos Tavares, ki je zadel že v deseti minuti tekme, a so Izraelci že dve minuti za tem izenačili. “Tavares je z golom še enkrat dokazal, koliko nam pomeni. Vzel je žogo in izkoristil nezbranost branilcev, presprintal ju je in preigral vratarja ter zabil, kot že večkrat na pomembnih tekmah,” je svojega prvega moža pohvalil Milanič.

Maribor se je pred to tekmo zavedal težkega gostovanja, tudi v domačem Ljudskem vrtu ga ob zaostanku čaka zahtevna naloga. “Lahko igramo s Hapoelom, preživeli smo gostovanje ob veliki podpori domačih navijačev tekmecem. Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri, da na domačem igrišču prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo in to je po tem dvoboju najbolj pomembno,” je sklenil Milanič.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar