Matjaž Kek bo v Izraelu imel 23 kapetanov

Matjaž Kek. Foto: M. Pigac

“V Izraelu bom imel 23 kapetanov oziroma 23 Jojotov, Janov ali Verbičev,” je v daljšem pogovoru za edini slovenski športni časnik Ekipa SN povedal nov slovenski nogometni selektor Matjaž Kek. Ob tem je še poudaril, da so fantje zanj nepopisan list papirja, ki ima potencial.

Matjaž Kek je mesto selektorja prevzel jeseni po neuspehu slovenske reprezentance v liga narodov, je večji del pogovora namenil izbrani vrsti. Kot poroča STA je najprej povedal, da je bil zadovoljen s prvo akcijo oziroma enotedenskimi pripravami v Španiji. “Veliko sem potegnil iz te akcije. Ogledal sem si nogometaše, ki do sedaj niso bili v prvem planu, hkrati pa sem spoznal strokovni štab,” je povdal Kek.

“Zagotovo imamo težave s štoperji. V vezni liniji iščemo rešitev, prav tako pa v napadu, pri realizaciji. Želel bi dodati še kakšnega reprezentanta U-21,” je še povedal Kek.

Glede kvalifikacij za EP 2020 oziroma tekem s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo Kek pravi, da je Rezultat tisti, ki jih bo nosil. “Želja vseh nas je, da gremo naprej,” dodaja Kek, hkrati pa poudarja, da je skupina po svoje zahtevna, saj so vse ekipe izenačene. Ni izrazitih favoritov ali “outsiderjev”.

Ob tem je še selektor dodal: “Fantje so nepopisan list in imajo potencial. Ne smemo jih obremenjevati, temveč jim je treba pustiti svojo kreativnost, svoje razmišljanje. Brez reda, discipline, odgovornosti ne gre. Oni si morajo postaviti cilje.”

Glede odločitve Kevina Kampla, da se ne pridruži izbrani vrsti, je Kek dejal, da jo razume, o povratku Jana Oblaka pa: “Z Janom sem govoril o prihodnosti, ne o preteklosti. Jaz sem tu, da pomagam, ne da sem neka utež.”

Kdo bo novi kapetan reprezentance, bo odločila slačilnica, pravi Matjaž Kek in dodaja: “Jaz bom imel v Izraelu 23 kapetanov. In upam, da se bodo vsi tako obnašali. Kapetansko. Individualna kakovost, če je ne uspem spraviti v ekipo, ni vredna veliko. Pri vsakem posamezniku moram sprovocirati žrtvovanje za reprezentanco.”

Kek je v nadaljevanju pogovora za Ekipo SN spregovoril tudi o razmerah v slovenskem nogometu, o katerem ima pozitivno mnenje, čeprav pravi, “da so vmes tudi tekme, ki niso gledljive.” Zanj je prvi favorit državnega prvenstva Maribor, glede na to, da še tri mesta vodijo v Evropo, pa bo zanimivo vse do konca, meni.

Pozitivna se mu zdi tudi tehnologija VAR. “Nogometu je dala dodatno vrednost. Sem za VAR, nisem pa za to, da se bo vsake tri minute gledalo na ekran,” je še dejal Kek.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar