Maribor v Ligi prvakov

Vijoličastemu mestu Maribor so se danes uresničile sanje. NK Maribor ponovno igra v Ligi prvakov.

Danes so Mariborčani pokazali, da so iz pravega testa. Na domačem terenu, v Ljudskem vrtu, so proti izraelskemu tekmecu Hapoel Beer Shevi zmagali z rezultatom 1:0.

Mariborski nogometaši so se tretjič v zgodovini uvrstili v skupinski del lige prvakov, potem ko so na povratni tekmi 4. predkroga premagali Hapoel Beer Shevo z 1:0 (1:0). Prvo tekmo so Izraelci dobili z 2:1. Za Maribor je nocoj edini zadetek dosegel Mitja Viler v 15. minuti. Viler je takoj po tekmi dejal, da se še ne zavedajo popolnoma zmage. “Odigrali smo vrhunsko tekmo, lahko bi bilo kar 4:0. Danes bo potres v Mariboru,” je dodal Viler. Darko Milanić, trener vijoličastih pa, da dojema zmago kot nagrado za dobro opravljeno delo. “Mislim, da smo zasluženo v ligi prvakov. Vesel sem za fante, res, dali so vse od sebe. Igrali smo tako kot je treba,” je dejal Milanič.

Žreb skupin za skupinski del elitnega evropskega klubskega tekmovanja, v katerem so Mariborčani igrali že v sezonah 1999/2000 in 2014/15, bo v četrtek ob 18. uri v Monacu.

Oddaj komentar