Flisar drugi v kvalifikacijah

Filip Flisar

Po Montafonu, kjer je Filip Flisar s petim mestom zabeležil najboljši letošnji izid, se je karavana smučarjev krosistov preselili v italijanski Innichen, kjer so danes potekale kvalifikacije, jutri in v četrtek pa bodo sledili izločilni boji. Flisar je postavil drugi čas dneva in se kvalificiral v izločilne boje tekme za svetovni pokal.

Njegovo znamko je uspelo izboljšati le Arminu Niedererju iz Švice od katerega pa je imel Mariborčan v prvem delu 44 stotink naskoka. Tik za Flisarjem je končal vodilni v svetovnem pokalu, Francoz Jean Frederic Chapuis.

Filip Flisar
Filip Flisar

Lansko sezono je bil Flisar na Južnem Tirolskem na tekmi 5. in 17., letos pa je z odličnim časom na kvalifikacijah ponovno zrel za nov vrhunski rezultat in najmanj ponovitev sobotnega uspeha v Franciji, ko je dobil tri od štirih boje, vključno tistega ogorčenega v malem finalu. Zmago v Italiji branita Chapuis in Victor Oehling Norberg, ki pa se ni pojavil na startu kvalifikacij.

S četrtkovo tekmo, obe se bosta začeli ob 13.30 uri, bo padel zastor nad prvo novoletno turnejo smučarjev krosistov Audi ski cross tour, turnejo šestih tekem na štiri različnih prizoriščih.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar