Mladi hokejisti dan preživeli v družbi reprezentantov

V sredo, 19. junija, je v Ledni dvorani Tabor potekalo druženje z mariborskimi hokejskimi reprezentanti. Več kot 100 članic in članov mlajših selekcij kluba ter obiskovalcev z velikim zanimanjem in pričakovanjem poslušalo hokejske nasvete najboljših nekdanjih članov HDK Maribor.

Vprašanja so se nanašala na različna področja njihovega profesionalnega hokejskega življenja, med drugim jih je zanimalo kako poteka dan profesionalnega hokejista, kako se počutiš, ko zaigraš pred več deset tisoč gledalci in kaj ti pomeni, ko se ti uresničijo otroške sanje, zaigrati v najmočnejši hokejski ligi na svetu?

Vir: Hokejski center Maribor

Uvodnim vprašanjem je sledil hokejski kviz pri čemer so se mladi Lisjaki razdelili v skupine in skupaj z reprezentanti odgovarjali na vprašanja o hokeju na ledu. Preostali čas druženja je bil namenjen podpisovanju dresov in slikanju ter športnem druženju ob glasbeni spremljavi rock skupine – Stage 57. Mitja Robar, novo imenovani predsednik HDK Maribor in igralec z največ reprezentančnimi nastopi med mariborskimi reprezentančnimi vrstniki, je ob robu druženja povedal: “Prvotni namen dogodka je bil, da mladini približamo hokej. Hitro smo ugotovili, da mnogi naši naraščajniki uspešnih mariborskih hokejistov še nikoli niso srečali. Večina igralcev je domači klub zapustila v najstniških letih in naš podmladek ni imel priložnosti, da bi se seznanil z njihovimi dobrimi in slabimi izkušnjami v tujini, začetki kariere in trdim delom, ki so ga vložili, da danes kreirajo vrh slovenskega hokeja. Današnji dan je bil odlično sprejet zato že razmišljamo o ponovitvi prihodnje leto.

Oddaj komentar