Snaga: “Izredne razmere nam narekujejo nove ukrepe za zaščito zdravja”

Od maja letos se je odvoz smeti podražil za 38 odstotkov.

Dodatna zaostrovanja ukrepov za zaščito zdravja s strani države upoštevajo tudi pri izvajanju svojih dejavnosti v mestu, sporočajo iz mariborske Snage.

Zaradi tega so sprejeli nekaj dodatnih ukrepov, z namenom zaščititi zdravje zaposlenih in uporabnikov njihovih storitev. Ob vseh že uveljavljenih in novih ukrepih še vedno veljajo osnovni zaščitni ukrepi – obvezna uporaba maske, razkuževanje rok in upoštevanje varnostne, medsebojne razdalje.

Doslednost pri upoštevanju vseh aktualnih zaščitnih ukrepov

Z jutrišnjim dnem za obiskovalce do preklica zapirajo Akvarij – terarij v Mestnem parku. Otroška igrala v mestu ostajajo odprta za uporabo, pri čemer vse uporabnike oz. starše otrok naprošajo, da so dosledni pri upoštevanju vseh aktualnih zaščitnih ukrepov za svoje otroke, predpisanih s strani strokovnih služb.

Javne sanitarije v mestu ostajajo odprte po običajnem odpiralnem času. Tudi v javnih sanitarijah bodo omejili sočasno uporabo sanitarij na enega uporabnika v celotnem sanitarnem prostoru. Ob tem sporočajo, da so v predhodnih dneh omogočili uporabo javnih sanitarij na novi lokaciji – na Dobravi, v neposredni bližini avtobusne postaje pri pokopališču Dobrava: “Sanitarije so namenjene in prirejene tudi invalidom in so odprte vsak dan med 8.00 in 20.00 uro. V prihajajočih dneh, povečanih z obiskom pokopališča, bodo sanitarije na tej lokaciji zagotovo dobrodošle.”

Okrepili bodo kadrovske ekipe

Na vseh zbirnih centrih, ki ostajajo odprti po običajnem urniku, bodo okrepili svoje kadrovske ekipe: “Saj se zavedamo, da je pred nami čas pospravljanj in se bo obisk zbirnih centrov povečal. Ob tem velja, da so lahko na območju zbirnega centra hkrati največ trije zunanji uporabniki. Za hitrejše delo na zbirnem centru vam svetujemo, da si že doma pripravite odpadke tako, da se bodo lahko čimprej pravilno odložili. Vse uporabnike prosimo za strpnost.”

Mariborske tržnice obratujejo po običajnem delovnem času, ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Tako zagotavljajo oskrbo z lokalnimi, svežimi in zdravimi dobrotami tudi v tem času. Svoje kupce pričakujejo ponudniki na osrednji mariborski tržnici tudi v nedeljo. V Snagi se zavedajo, da spremenjene gospodarske okoliščine občutijo tudi naši uporabniki, predvsem tisti, ki morajo zaradi državnih/občinskih odlokov do preklica ustaviti svojo dejavnost.

Možna začasna odjava storitev

Ker v tem času ne ustvarjajo mešanih in/ali bioloških odpadkov jim omogočajo začasno odjavo storitev gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki. V primeru odjave, ki jo uporabniki izvedejo s posebnim obrazcem, jim za čas odjave odvzamemo tudi zabojnik, v primeru, da ga imajo na javno dostopnem mestu oz. ga označimo s posebno nalepko, v kolikor je zabojnik zaklenjen in tako nedostopen za uporabo tretjim osebam.

To seveda ne velja za gostinske obrate, ki v tem času opravljajo svojo dejavnost v obliki dostave hrane, saj v tem primeru prav tako pri pripravi obrokov povzročajo odpadke. Vse občane v tem obdobju izrednih ukrepov in situacije, ki smo ji danes izpostavljeni še posebej naprošajo, da so odgovorni do področja ravnanja z odpadki, da so dosledni pri možnostih njihovega zmanjševanja, jih odlagajo samo na za njih namenjenih mestih in jih ne prepuščajo v naravi, na okolju nedopusten način in tako še dodatno obremenjujejo skupno okolje: “S skupnimi močmi ohranjajmo našo naravo čisto.”

Oddaj komentar