Kek bo seznam seznam reprezentantov predstavil jutri

Matjaž Kek. Foto: M. Pigac

Selektor nogometne izbrane vrste Slovenije Matjaž Kek bo seznam reprezentantov za tekmo s Poljaki predstavil v torek. V velikem intervjuju za Ekipo SN konec minulega tedna je potrdil, da je dokončno prečrtal Nejca Skubica, povsem zaključena pa je tudi zgodba s Kevinom Kamplom.

Slovensko nogometno reprezentanco v septembru čaka dvojni nogometni spektakel v Stožicah. Najprej, 6. septembra, v goste prihajajo Poljaki na čelu z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim, tri dni kasneje pa bo Stožicah gostovala še reprezentanca Izraela.

Kek bo seznam reprezentantov objavil na novinarski konferenci v Mariboru na svoji nekdanji Osnovni šoli bratov Polančičev, kjer sta gulila šolske klopi oba največja akterja nogometa v mestu ob Dravi, torej Kek in aktualni športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

“Zelo hitro bo šlo, da. Nov sistem pomeni, da se v kvalifikacijah vse začne in konča v približno šestih mesecih, v še precej krajše obdobje pa je stisnjeno največje število teh jesenskih tekem. Načeloma mi je sistem všeč, bi mi pa v mojem položaju seveda prišla prav kakšna prijateljska tekma, kakšen prost termin za tovrstno pripravo. Nimamo kaj, zdaj smo tam, kjer smo – vsak mesec dve tekmi, maksimalna obremenitev, a tudi prepričanje, da lahko nekaj naredimo,” je med drugim dejal Kek.

“Zdaj nas čaka Poljska, torej ekipa, ki je prva v skupini, ki je premagala vse in ki navdušuje tako s kakovostjo kot z zrelostjo. Vendar v tem ne vidim problema, ravno nasprotno. Naj pride taka ekipa, naj pridejo ti sijajni posamezniki, to je pravi izziv, to nas mora le še dodatno dvigniti. Saj je Slovenija že kar lepo premagala Poljsko,” Kek ne želi poklekniti pred poljskim izzivom.

Selektor zaupa v ekipo: “Verjamem, da bodo pokazali, da jim je ne glede na selektorja reprezentanca dovolj velik izziv. Mogoče je tudi izgubiti in biti razočaran, a vseeno prisiliti vas, da kot predstavnik medijev rečete: ‘Mater, škoda za poraz, bili smo tako dobri.’ Najpomembnejše je, da je taka ekipa kot celota, potem je uspeh najbližje.”

“Ni še idealno, nisem še z vsem zadovoljen, nekatere stvari še lahko naredimo. Hočem perfekcijo v okvirih zmožnosti Slovenije. Hočem, da vse te stvari delujejo tako, da nihče, ki pride iz Bergama, Bratislave ali Ferrare, ne more reči, da mu tukaj karkoli manjka. Hočem, da je njegova misel le, kako uživati med gledanjem proti Triglavu, med treniranjem in med igranjem nogometa za Slovenijo. Tak štab hočem, tak način dela,” je nadaljeval.

Kek je še enkrat potrdil, da je zgodba z vezistom Kevinom Kamplom, ki je sklenil reprezentančno kariero, “povsem zaključena. Če to ni bilo jasno povedano že prej, povem zdaj.”

Spoštuje tudi odločitev branilca Nejca Skubica, ne le za to akcijo, ampak bolj dolgoročno: “V oči mi je povedal, kar mi je bilo všeč, navedel je osebne razloge, zaradi katerih ne more priti na zbor reprezentance, in jaz to spoštujem. Razumel sem, da so mu nekatere stvari pomembnejše od reprezentance.”

Selektor je tudi priznal, da je s postavo ekipe proti Avstriji, ki je premagala Slovenijo z 1:0, “naredil napako, iz česar sem se nekaj naučil”. “Pri meni zdaj šteje le to, kako se bodo odzvali proti Poljski, ki je nasprotnik podobnega formata. Hočem od njih več, kot zmorejo. In ne dovolim, da bi bili ponovno na treningih videti sijajno, jaz bi to razlagal vam, oni pa bi me demantirali na igrišču. Zdaj me ne smejo,” je sklenil Kek.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar