Mariborčan za dober namen s kolesom z Goričkega v Piran

Mariborčan Ivan Bolfek se bo v ponedeljek 4. septembra podal s Ponyjem z Goričkega v Piran, z namenom, da pomaga otrokom, ki potrebujejo zdravljenje v tujini in otoke s posebnimi potrebami.

 

Ivan Bolfek, ki sicer ni kolesar, a si je zadal, da bo s kolesom – Ponyjem prekolesaril Slovenijo od Goričkega do Pirana v petih dneh. “Namen kolesarske akcije je pomoč otrokom, ki potrebujejo zdravljenje v tujini in njihovim staršem, ki v ta namen ne morejo sami zagotoviti potrebnih finančnih sredstev. Med kolesarjenjem z Goričkega v Piran bo društvo Zvezdni otroci iz Slovenj Gradca (info@zvezdni-otroci.si) zbiralo prostovoljne denarne prispevke in sicer preko SMS sporočil v vrednosti od 1-5 evrov. Večje prispevke bo moč nakazati na transakcijski račun (SI56 6100 0000 8103 145)” je povedal Bolfek.

Ivan Bolfek na ponyju, vir: Ivan Bolfek

Pričel bo v ponedeljek 4. septembra ob 9.00 na tromeji med Slovenijo, Avstrijo in Madžarsko, v občini Kuzma, blizu naselja Trdkova. Prvi dan ga bo pot vodila do Maribora. “Obstajata dve opciji: pot Trdkova – Murska Sobota – Gornja Radgona – Maribor je dolga 81 km, pot Trdkova – Gornja Radgona – Maribor je dolga 65 km,” je povedal.  Drugi dan bo prekolesaril pot od Maribora do Žalca in se vmes ustavil v Celju. Pot je dolga 67 kilometrov. Tretji dan bo prekolesaril pot iz Žalca do Ljubljane. Pot je dolga 67 kilometrov. Četrti dan bo prekolesaril pot iz Ljubljane do Postojne, kar znese 51 kilometrov. Peti dan bo prekolesaril pot iz Postojne do Pirana, z vmesnim postankom v Kopru.

V Piranu bo v petek 8. septembra zaključil akcijo, pot pa bo zadnji dan dolga 81 kilometrov. Kolo Pony, s katerim bo prekolesaril Slovenijo, bo v Piranu prodano na dražbi, izkupiček pa bo namenil otrokom s posebnimi potrebami.

Oddaj komentar