FOTO: Zaprtje prehoda v Novi vasi razburja, to so pojasnila

Alenka iskra – SD, je na seji Mestne občine Maribor zastavila vprašanje, zakaj se ukinja možnost uvoza oz. izvoza, sicer po prehodu, iz ulice Staneta Severja na Trg Dušana Kvedra in kdaj se bo uredila prometna ureditev s parkirnimi mesti.

“Zaprtje brez predhodne ureditve prometnega stanja predstavlja za vse stanovalce in za podjetja, ki imajo tam svoj sedež precejšen problem. Prometno stanje na tem območje je slabo, z zaprtjem prehoda se situacija poslabšuje,” je dejala.

Obrnili smo se na Vinka Virtnika, predsednika sveta MČ Nova vas, ki nam je pojasnil, da je ulica Staneta Severja postala frekventna cesta: “Promet je s Kardeljeve preusmerjen na Staneta Severja. Tam gre za pohodno pot od te ulice do Tuša. Ne gre za javno cesto, ampak je pot namenjena invalidom, pešcem in kolesarjem. Je tudi šolska pot, zato mora biti varovana s prometno vsebino.”

Na tej lokaciji bodo zasadili drevesa

V preteklih dneh so sprva nastavili količke, ki pa so bili večkrat podrti. Zato so tukaj namestili stalno oviro: “Posadili bomo drevesa, da bomo onemogočili vozilom, da vozijo po travnati površini. Uporaba te ceste je bila v nasprotju z zakonom o pravilih cestnega prometa.”

O tem je bila obveščena policija in redarska služba, ki bo ta del nadzirala in prekrškarje kaznovala.

Odzval se je tudi na besede Iskre. “Stanje se ni poslabšalo. To je bila stalnica nepravilne uporabe površine. Poslabšalo se je to, da je večji promet na Staneta Severja, ta je obremenjen z javnim avtobusnim prevozom in Nigradom, seveda pa jo uporabljajo tudi etažni lastniki iz Staneta Severja,” zaključi.

Oddaj komentar