Kandidat za župana Maribora tudi Aleksander Kamenik

Aleksander Kamenik

Aleksander Kamenik, znan kontroverzni Mariborčan je v nedeljo zvečer v Hotelu City ustanovil Stranko Aleksandra Kamenika s katero se podaja na letošnje lokalne volitve in na kateri se bo potegoval za županski stolček. 

Po poročanju časnika Večer Kamenik na volitve odhaja s “socialnimi programi”. Na ustanovnem kongresu v nedeljeo je povedal, da se bo izogibal praznim obljubam. “Želim, da bi ljudje šli mimo občine z veseljem in bi rekli ‘Kamenik je gori, dobro je’. Vse milijone, ki gredo sedaj za potovanja na Kitajsko, bi namenil tistim, ki imajo nizke pokojnine in težko živijo. Drugi cilj je obuditev živalske policije,” je napovedal Kamenik.

Aleksander Kamenik. Vir: Facebook

Po poročanju prej omenjenega časnika ima Kamenik v programu tudi tako imenovano socialno mrežo, kjer gre za povezovanje ljudi, ki bi v klicni center sporočali, kaj imajo doma odvečnega, po drugi strani pa bi ljudje tja javljali potrebe, torej, kaj doma potrebujejo. Ob tem še načrtuje projekt za starejše v smislu dogodkov v vsaki od krajevnih skupnosti. “Tam bi se ljudje družili, plesali, redarji bi spuščali v prostor le ljudi nad 50 let. Hkrati pa bi povedali, kaj jih moti v okolju in kaj bi spremenili,” pravi Kamenik.

Sicer pa Aleksandra Kamenika poznamo kot slovenskega športnika in aktivista. Je tudi predsednik Združenja varnih hiš Slovenije, ki je bil pred leti pogojno obsojen, ker je novinarki Dnevnika grozil z bombo zaradi članka o zbiranju donacij za program varnih hiš. Ustanovil je tudi društvo Živalska policija, ki je delovalo brez ustreznega dovoljenja za uporabo imena policija, za kar mu je sodišče izreklo opomin. Leta 2014 je za večjo prepoznavnost Živalske policije skušal med Železniškim mostom in Studenško brvjo v Dravi plavati 48 ur, a je po 24 urah zaradi prevelike izčrpanosti zaključil plavalski podvig.

 

 

Oddaj komentar