To nedeljo bodo mariborske ulice zasedli maratonci

Slika je simbolična.

To nedeljo, 26. maja, bodo mariborske ulice zavzeli maratonci. Po nekaj letih brez tovrstne prireditve zopet polmaraton v organizaciji Zdrave zabave in Porsche Maribor.

Slika je simbolična.

Dobrodelna tekaška  prireditev Porsche Maribor Run4Motion v mesto ob Dravi vrača tek na 21 kilometrov, ob tem pa tudi teke na 13 kilometrov, 5 kilometrov ter teke za otroke, starejše in invalide. Polovico vseh zbranih prijavnin bodo organizatorji namenili društvu Rdeči noski.
Porsche Maribor, ki je organizacijo te nove tekaške prireditve zaupal Univerzitetni športni zvezi Maribor Zdravi zabava, je z dogodkom želel postaviti nove standarde tekaškim
dogodkom v Mariboru. S trasami bodo organizatorji povezali večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti. Dogodek ponuja več različnih tras in tekov na 21 kilometrov, 13 kilometrov in 5 kilometrov, ob tem pa tudi krajše trase za otroke in mladostnike ter starejše in invalide. Dogodek bo v že to nedeljo, 26. maja 2019 s startom in ciljem na Ptujski cesti ob Porsche Ptujska.
Zdrava zabava je uveljavljen organizator
Pričakujemo okoli 800 tekačev, kar je zadovoljiva številka, glede na to, da je prireditev premierna,” je povedal Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. Blagovna znamka Zdrava Zabava je uveljavljen ponudnik športa in rekreacije v Mariboru. Mariborčanom in širši okolici so prireditve Zdrave Zabave že dobro poznane, vsem je pa skupno to, da so drugačne in namenjene promociji zdravega načina preživljanja prostega časa. Najbolj prepoznavni sta Zrolano mesto, ki bo potekalo 16. junija in nočni tek po stopnicah na Kalvarijo, ki vsako leto aktivirata več ljudi. Častno pokroviteljstvo nad dogodkom je prevzel predsednik republike Borut Pahor, ki je sam navdušen tekač in je tako podprl prizadevanja organizatorjev, da ustvarimo odlično tekaško prireditev. Dogodek so kot ambasadorji podprli številni znani Mariborčani ter mnogi drugi.
Veljale popolne ali delne zapore nekaterih ulic, organizatorji prosijo za razumevanje in strpnost
Zaradi dogodka bo v Mariboru v nedeljo, 26. maja ohromljen promet med 10. in 13. uro, saj bodo veljale popolne ali delne zapore naslednjih ulic: Kavčičeva ulica, Zagrebška cesta, Nasipna ulica, na Pobreški cesti med Železniškim mostom in Dvoetažnim mostom, Oreško nabrežje med Dvoetažnim mostom in Železniškim mostom, Mlinska ulica, Partizanska cesta, Šentiljska cesta do Porsche Maribor, Meljska cesta, Partizanska cesta, Ulica škofa Maksimiljana Držečnika Trg Leona Štuklja, Ulica slovenske osamosvojitve, Ulica Kneza Koclja, krožišče Glavni trg v smeri Narodnega doma, Ulica talcev, Vošnjakova ulica smer Maribox, Loška ulica do hotela City, Usnjarska ulica, Vojašniška ulica, Ob bregu ter popolna zapora pločnika po celotnem Lentu. Organizatorji zato vse občane in stanovalce ter voznike naprošajo za razumevanje in za strpnost. Obenem opozarjajo, da ste pozorni na vozne rede avtobusov.

Vir: Univerzitetna športna zveza Maribor

Polovica simbollične startnine namenjena dobrodelnosti 
Startnina je sicer simbolična – 10€, za to pa udeleženci prejmejo štartno številko s čipom,
majico, obrok in darila. Trasa 21 kilometrskega teka bo sicer povezala obe poslovalnici Porsche Maribor – Porsche Ptujska in Porsche Šentiljska. Trasa je pred kratkim prejela certifikat AIMS mednarodne zveze za maratone in cestne teke ter IAAF Mednarodne atletske zveze, s čimer se ne ponaša prav veliko slovenskih tekov. Start otroških tekov je predviden za 9.30 uro, medtem ko bosta 13km “najdaljša desetka
Zavarovalnice Sava” in 21 km polmaraton Porsche Maribor startala ob 10.15, 5km »take it easy« trasa pa 10 minut kasneje. Otroški teki so razdeljeni na tri dolžine in kategorije – 250m, 500m ter 1 km in so brez startnine. Organizatorji obljubljajo malce drugačen dogodek, kot smo pri Zdravi zabavi že vajeni ter dan, poln zabave in športa v dober namen. Posebnost dogodka je tudi, da bodo večino nagrad (2 x 2-mesečni najem Volkswagen T-roca ter veliko ostalih) izžrebali med vsemi udeleženci, torej ima prav vsak enako možnost priti do nagrade. Na tek se je možno prijaviti do 23. maja do polnoči preko uradne spletne strani dogodka www.run4motion.com. Prijave bodo sicer možne tudi na dan prireditve. Parkirišče bo urejeno.

Oddaj komentar