Preverili smo, katere trgovine ostanejo zaprte to nedeljo

FOTO: Pixabay

Veliko živilskih trgovin bo odprtih že to nedeljo, obrnili smo se na vse večje slovenske trgovce in njihovi odgovori so si podobni. Nekateri svoja vrata odpirajo že to nedeljo, nekateri pa prihodnjo.

Iz Mercatorja so nam sporočili, da bodo to nedeljo odprli hipermarkete in supermarkete, izbrane trgovine in trgovine v turističnih krajih. Odprte bodo tudi trgovine M Tehnike v trgovskih centrih, kjer bodo odprte tudi Mercatorjeve trgovine. “Za naslednje obdobje pa bomo pripravili seznam vseh v nedeljo odprtih Mercatorjevih trgovin in urnik obratovalnega časa, ki ga že zdaj prilagajmo glede na potrebe kupcev. Mercator ob tem spoštuje delovno pravno zakonodajo in kolektivno pogodbo,” še pojasnjujejo v Mercatorju.

Lidl Slovenija kljub vladnem preklicu prepovedi obratovanja trgovin ob nedeljah, zaenkrat ne spreminja odločitve o ponovnem odprtju, so na naša vprašanja odgovorili v Lidlu in pojasnili: “Tako bodo Lidlove trgovine to nedeljo, 26. julija, zaprte. O nadaljnjih korakih se bomo zaradi zagotavljanja konkurenčnosti ter stabilnosti podjetja in ohranitve delovnih mest odločali glede na odziv konkurence.”

Hofer Slovenija nam je odgovoril: “Na podlagi vladne odločitve bodo naše trgovine svoja vrata odprle že to nedeljo, 26. 7. 2020. Ob tem bi radi pojasnili, da bi zaprtje trgovin ob nedeljah dolgoročno vsekakor imelo opazne posledice na naše poslovanje, saj bi tovrstni ukrep zmanjšal promet trgovin, skrajšani odpiralni časi pa bi posledično vplivali tudi na zaposlitveno strukturo.”

“V Tušu sledimo povpraševanju kupcev, zato bomo večino trgovin za naše kupce odprli že to nedeljo, v skladu z delovnim časom, kakor je veljal pred zaprtjem,” pa sporočajo iz trgovine Tuš.

Spari in Interspari bodo to nedeljo še ostali zaprti, so nam pojasnili v Spar Slovenija: “Od naslednje nedelje, 2. avgusta 2020, dalje pa bodo skladno z odpravo prepovedi naše trgovine ponovno obratovale po delovnem času, kakršen je veljal pred razglasitvijo epidemije Covid-19.”

Mariborski Europark bo to nedeljo še zaprt, od 2. avgusta dalje pa bo ponovno posloval ob nedeljah: “Tako se bodo lahko obiskovalci tudi ob nedeljah med 9. in 15. uro sprehodili po štajerskem nakupovalnem središču, opravili vse nakupe in sproščeno posedeli na eni izmed teras tamkajšnjih lokalov. Še vedno pa sta zdravje in varnost tako obiskovalcev kot zaposlenih na prvem mestu, zato v Europarku Maribor še naprej sledijo priporočilom uradnih institucij glede upoštevanja vseh varnostnih ukrepov.”

Iz trgovske verige Eurospin so za naš medij pojasnili: “Da, odpremo že to nedeljo, ker pričakujemo, da bo tako storila tudi konkurenca.”

Iz Trgovine Jager so nam sporočili, da nam žal vam v tem trenutku še ne morejo podati odgovora, saj odločitve še niso sprejeli: “Smo na trgu in moramo upoštevati dejanja konkurence.”

Oddaj komentar