FOTO: V mariborskem zavetišču skoraj 70 muc, ki tako kot psi čakajo na posvojitelje

V mariborskem zavetišču za živali, ki deluje tudi med epidemijo, imajo sedaj skoraj 70 mačk in sedem psov. Živali so na voljo za posvojitev. Obiskovalci, ki bi radi živali videli, pa se morajo za obisk predhodno najaviti preko telefona.

Tomaž Kristanič, vodja mariborskega zavetišča, je izpostavil, da zavetišče še vedno deluje v okviru svojih uradnih ur, obiski in posvojitve živali so možne, a za prihod se je treba dogovoriti preko telefona ali elektronske pošte.

Jesen je čas, ko se pri njih število muc zelo poveča. Zdaj je že naraslo na skoraj 70, tako da jim bo kmalu primanjkovalo prostora. Psov pa imajo zdaj sedem. Tako muce kot pse pa seveda lahko ljudje tudi posvojijo.

Zunanjih sprehajalcev psov zdaj ni, tako da jih sprehajajo zaposleni. Živali namreč kljub izrednemu stanju v „človeškem“ svetu potrebujejo tudi gibanje.

Zavetišče je odprlo vrata tudi za tiste primere, ko človek zaradi bolezni ne more več skrbeti za psa oziroma muco, a šele takrat, ko so vse druge možnosti za oskrbo izkoriščene.

A zdaj jim je na prvem mestu skrb za sedem psov in – kot rečeno – skoraj 70 muc, da ne bo zavetišče ponovno pokalo po šivih.

Fotogalerija najmlajših muc v zavetišču:

Oddaj komentar