Preseljena tržnica s pridelki integrirane pridelave

Od danes naprej bodo lahko Mariborčani našli pridelovalce sadja in zelenjave integrirane pridelave, ki sicer ob sredah in petkih prodajajo svoje pridelke na Trgu svobode v središču Maribora, našli na novi lokaciji, ob Partizanski cesti, na pločniku ob severni steni frančiškanske cerkve.

Tržnica s pridelki integrirane pridelave se je namreč v času, ko bo na Trgu svobode veliko drsališče, preselila na osrednjo tržnico na Vodnikov trg. “Pridelovalci so se na županstvo obrnili s prošnjo, da ostanejo v strogem mestnem središču, saj da imajo tukaj zelo dobre pogoje za prodajo in tudi svoje stalne stranke,” so sporočili iz MO Maribor. Po srečanju z njimi je župan Saša Arsenovič tako dejal: “Ta ponudba tako v času prireditev Čarobnega decembra 2019 ostaja v mestu, dogovorili pa smo se tudi, da bodo prodajalci svoje stojnice okrasili in tako sooblikovali praznično podobo mesta.”

Na Trgu svobode pa je izbrani najemnik ta teden že začel postavljati mestno drsališče (na njem bomo Mariborčani in obiskovalci drsali vse do konca februarja 2020) ter trgovske in gostinske stojnice, ki bodo spremljale in obogatile program letošnjega Čarobnega decembra v Mariboru. Ta se začne v petek, 29. novembra, s prižigom praznične razsvetljave.

Oddaj komentar