“Glasbenim junakom” uspelo zbrati nekaj več kot 20 tisoč evrov

Vir: FB Glasbeni junaki

Ob polnoči se je izteklo 45 dni, ki so jih imeli v nevladni glasbeni šoli Kud CODA na voljo, da zberejo sredstva za nove prostore. V sklopu projekta Glasbeni junaki jim je uspelo zbrati 20.244 EUR.

Vokalna skupina KUD Coda. Vir: KUD Coda

V 45 dneh je projekt Glasbeni junaki podprlo 99 podpornikov iz vse Slovenije. “Na pomoč so priskočili tudi lokalni podjetniki, s katerimi so vsak teden kampanje pletli kreativne zgodbe – delali so čufte, prali avtomobile, izdelovali domačo granolo in kuhali kavo,” so sporočili iz KUD Coda.

Martin Počkar, vodja KUD Coda in projekta je ob uspehu dodal: “Težko je 45 dni zaporedoma ohranjati dovoljšnjo mero motivacije. Pa vendar nam je v velikem slogu uspelo to, kar se je marsikomu zdelo nemogoče in za kar je marsikdo prikrito ali odkrito želel, da nam ne uspe. Preskočili smo vsa polena in se ozirali zgolj proti cilju.”
Zbrani znesek sicer ne zadostuje, da bi se mladi glasbeniki lahko že jutri preselili pod novo streho, je pa pomemben korak na poti do tja. V letošnjem letu zato Glasbeni junaki načrtujejo še več aktivnosti, če pa se jim nasmehne sreča in jim uspe pridobiti ugodne prostore v uporabo, bodo zbrana sredstva namenili za njihovo obnovo.

Oddaj komentar